GÜNDEM Haber Girişi : 16 Nisan 2018 15:49

Şeker Fabrikası Pazarlık İhalesine hiç bir firma katılmadı... Gözler Başkan Sekmen’e çevrildi...

Şeker Fabrikası Pazarlık İhalesine hiç bir firma katılmadı... Gözler Başkan Sekmen’e çevrildi...
Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkarılan Erzurum Şeker Fabrikası’nın ihalesine hiçbir firma katılmadı. Gözler Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e çevrildi.

ERZURUMEKSPRES - Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkarılan 14 Şeker Fabrikası’ndan biri olan Erzurum Şeker Fabrikası için bugün 14:30’da pazarlık ihalesi yapıldı. İhaleye hiçbir firma katılmazken, gözler daha önceki açıklamalarında tüm belediyelerle birlikte şeker fabrikasının alınmasına sıcak bakan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e çevrildi.

ÇAT BELEDİYE BAŞKANI ARİF HİKMET KILIÇ GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, 20 ilçe belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi’nin birleşerek Erzurum Şeker Fabrikasının satın alınmasını teklif etmiş, fabrikanın satın alınmasıyla birlikte Erzurum ekonomisine katkı sağlanacağını ve göçün önleneceğini ifade etmişti.

BAŞKAN SEKMEN SICAK BAKMIŞTI

Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç’ın bu teklifinin üzerine açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Şayet ihaleye herhangi bir iştirak olmaz ise Büyükşehir Belediyemiz sorumluluk bilinci ile ilçe belediyelerini yanına alarak Erzurum ekonomisi ile çevre illerin ekonomisine hayat veren şeker fabrikamızın alınıp işletilmesi yönünde üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir” açıklamalarında bulunmuştu.

Bugün 14:30’da gerçekleştirilen ihaleye hiçbir firma katılmayınca gözler tekrar Başkan Sekmen’e çevrildi. Sekmen’in şeker fabrikasıyla ilgili nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.