SİYASET Haber Girişi : 27 Nisan 2023 15:25

SEÇMEN MACİT’İ SEVDİ

SEÇMEN MACİT’İ SEVDİ

İyi bir siyasetçi nasıl olmalı? Bu soruyu oy kullanacak her seçmenin kendisine sorması gerekiyor.

 

 

 

Aday olan isimlere bu perspektiften bakarak, öyle karar vermeli ki sonrasında pişman olmasın.

 

 

 

Gelin bu soruya birlikte cevap arayalım; İyi bir siyasetçi, güven vermeli, iletişim becerisi yüksek olmalı, empati kurabilmeli, ekip çalışması yapmalı, meşverete açık olmalı, her şeyden önce siyaseti bilmeli. İnsanların makul taleplerini karşılayabilmek, seçildiği şehrin çıkarlarını savunmak, gelecekle ilgili planlama yapabilme becerilerine sahip olmalı.  Bunun için herkesin bildiğinin aksine çok konuşan değil, ihtiyaçlarını ve endişelerini anlamak için iyi bir dinleyici olmalı. İyi bir dinleyici olmak, empati kurabilmenin ön koşuludur. Sağlıklı bir empati kurmak için siyaset yapılacak yerde bizzat yaşamak, halkın içinde olmak gerekir. İletişim becerisi yüksek olmalı, yazılı ve sözlü kendini ifade edebilme yeteneğine sahip, sözünü dinletir, iletişim araçlarını iyi kullanabilmeli.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu kriterleri çoğaltmak mümkün. MHP’nin listenin ikinci sırasındaki adayı Prof. Dr. M.Hanifi Macit’i, aday adaylığı sürecinde tanıdım. Ortak bir dostumuz sayesinde, sağ olsun bizi ziyaret etti ve aday adayı olmayı düşündüğünden bahsederek, fikrimizi sordu.  Biz gazeteciler konuşmayı seven, büyük büyük cümleler kuran, öz eleştiri yapalım biraz bilmiş insanlarız. Ben de o bilmişlikle başladım anlatmaya. Hoca sabırla dinledi. Notlar aldı. Başladı anlatmaya. Hoca konuştukça baltayı taşa vurduğumu anladım. Belki sohbetin başında alanını sorsaydım bu kadar bilmişlik etmezdim. Prof. Dr. M.Hanifi Macit Hoca’nın Siyaset Felsefesi üzerine kitaplar yazmış bir akademisyen olduğunu öğrendiğimde ne yalan söyleyeyim mahcup da oldum. Ancak son dönemlerde keyif aldığım enfes bir sohbet olmuştu.

 

 

 

 

 

 

 

Aday belirleme süreci sonunda, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezini de beni etkilediği gibi etkilemiş olacak ki Prof. Dr. Hanifi Macit listenin ikinci sırasından listeye girdi.

 

 

 

Hoca daha aday adayı iken Seçim Koordinasyon Merkezini kurmuş, çalışmalara başlamıştı. 9 Nisan sonrasında tam manasıyla sahaya indi. Parti İl Başkanlığının Koordinesinde ilçe ilçe ziyaretler gerçekleştirip, vatandaşlarla bire bir sohbet etti.  Siyaset tarzı, üslubu, konuşmaktan çok dinlemeyi tercih etmesi, ilgi ve alakasıyla seçmene kendisini sevdirmeyi başardı. Prof. Dr. Hanifi Macit seçmeni, kendilerinden biri olduğu noktasında ikna etmeyi başarmış görünüyor.

 

 

 

Prof. Dr. M.Hanifi Macit, hakkını teslim edelim bir fark yarattı. Milliyetçi Hareket Partisi’nin, Hocanın samimi gayretleriyle Erzurum’da oylarını ciddi anlamda artıracağı kanaatindeyim. Vatandaşlarla sohbetlerimizde MHP’ye oy vermeyecek isimlerin bile sırf Hocanın seçilmesi için oy verebileceklerini söylediklerini bizzat işittim. Ben Hocanın, seçilsin ya da seçilmesin Erzurum siyasetine çok şey katacağına inanıyorum. Hangi partiden olursa olsun, bu tarz isimlerin siyasette sayılarını çoğaltmayı başarabildiğimiz ölçüde, Erzurum’un temsil noktasında hak ettiği yerde olacağına, marka siyasetçiler çıkarabileceğine inanıyorum. 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Y.K. 28 Nisan 2023 14:16

    Sayın Özçaylak, Hocamızı çok iyi analiz etmişsiniz kaleminize sağlık. Erzurum olarak Hocamıza sahip çıkalım diyorum. Oylarımız MHP adayımız MHM Hocamıza

  • Misafir 28 Nisan 2023 14:10

    Sayın hocamızın aday olması en azından kime oy vereyim kargaşasını ortadan kaldırdı. İlk defa içime sinercesine oy kullanacağım. Hocamız İnşallah vekil olarak seçilecektir

  • Köyün delisi 28 Nisan 2023 14:06

    Hocamız genç ve dinamik. İnşallah seçilmesi halinde Erzurum'dan Ulusal düzeyde marka bir siyasetçi olacağına inancım tam...

  • Oğuzhan Aslan 28 Nisan 2023 12:29

    Bilgi ve birikimiyle Erzurum siyasetine yeni ufuklar açacak olan hocamıza çıktığı bu yolda başarılar dilerim.

  • Uğur ÇEVİK 28 Nisan 2023 12:19

    Değerli M. Hanifi MACİT hocamıza çıktığı bu kutlu yolda en içten dileklerimizle başarılar diliyoruz

  • Misafir 28 Nisan 2023 10:53

    Hocamız çok kıymetli bir beyefendedir. Vatanımıza milletimize her zaman yakın durmuştur. derin ve samimi Bağlar kurmuştur milletimizle. Emin olun bu görüntüler hocamızın bu ülkeye bağlılığını anlatmaya yetmez

  • Dilara Aydın 28 Nisan 2023 10:07

    Seçmen Maciti sevmekle kalmayıp inanıp ve güveniyor da Macit bu güveni boşa çıkarmayacaktır. Önce vatanım ve milletim diyen maçit Milli bilinç ve şuurla Halkın yanında

  • Muhammet GÜNDÜZ 28 Nisan 2023 09:56

    Erzurum'un Yetiştirdiği Nadir Cevherlerden Biri olan Hanifi hocamızın yürüdüğü bu kutlu yolda Rabbim yolunu açık etsin. Öğrencileriniz olarak bizler yanınızdayız Gözlerinizde saklı ülkümüz gözlerinize düştük hocam

  • Ahmet Yıldırım 28 Nisan 2023 09:06

    Milletvekilliği kimseye bu kadar yakışmamıştı

  • Mustafa Bingöl 28 Nisan 2023 07:11

    Uzun zaman sonra siyasetin ne olduğu ne olması gerektiğini hatırlatan sayın Macit, Erzurum halkı için büyük bir şans. Umarım bu şansı değerlendiririz.

  • Ahmet Atalay 27 Nisan 2023 23:30

    çok kiymetli hocamizin oncelikle ulke, bolge ve il siyasetine yon verecek calismalara imza atacagindan eminim. Erzurum un bagrindan cikmis bir dadas, derdi millet olan yuce gonullu bir insan, Rabbim muvaffak eylesin.

  • Ahmet Atalay 27 Nisan 2023 23:29

    çok kiymetli hocamizin oncelikle ulke, bolge ve il siyasetine yon verecek calismalara imza atacagindan eminim. Erzurum un bagrindan cikmis bir dadas, derdi millet olan yuce gonullu bir insan, Rabbim muvaffak eylesin.

  • SEMİHA HACİÖMEROĞLU 27 Nisan 2023 22:40

    Kıymetli Prf. Dr. Muhammet Hanifi Macit hocamızdan üniversite hayatım boyunca sadece siyaset felsefesi değil, iyi bir insan olmanın ne denli önemli ve değerli olduğunu öğrendim. Kendi ideolojisi ve milliyetçi duruşuyla gönlümüzde taht kuran, derslerinde her zaman bilgi üretimine, bilime, iyi bir yurttaş ve gerçek birer vatandaş olmanın, önce şehrimiz sonrasında ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu ısrarla vurgulamasını şu an daha anlamlı bulmaktayım. Haklı ve gururlu bir tavır ile Türk milliyetçiliğini gözümde, gönlümde daha anlamlı kılan ulu insan. Öğrencileri olarak desteğimiz her zaman kıymetli hocamızla, Allah çıktığı bu yolda muvaffak eylesin.

  • Resul Coşkun 27 Nisan 2023 22:31

    Hocamızı çok yakından tanıyoruz ve biliyoruz başarılarının devamını dileriz. Rabbim yar ve yardımcısı olsun

  • Ülkü Gül 27 Nisan 2023 22:29

    Yazdığı siyaset felsefesi kitapları ve siyaset profösörü olduğu ve halktan biri olduğu için seçimi kazanması halinde ülkemize ve şehrimize büyük faydaları olacağı kesin bir milletvekili adayıdır kendisi

  • Zehra Tosunoğlu 27 Nisan 2023 22:25

    Yeni bir düzen ve iyi birer vekil isteyen tüm insanların karşında görmek isteyeceği bir isimdir Prf. Dr. M. Hanifi Macit. Yapmak için gönül verdiği bu işi hakkıyla ve en güzel şekilde yapacağına bizim ve milletimizin de inancı tamdır. Bizler öğrencileri olarak şahsından ders aldığımız için kendini çok şanslı hisseden bireyleriz. Umuyorum ki alacağı bu görev milletimiz için de çok güzel sonuçlar verecek ve başarıları daim olacak. İyi bir aday görmek için bakacağımız en sağlam isimlerdendir. Allah başarılarınızı daim etsin hocam, öğrencileriniz olarak yanınızdayız, başarılarınızı izlemekten onur duyuyoruz.

  • s.ş 27 Nisan 2023 22:22

    Gençlerin içinden gelen ve gençlerin sorunlarının farkında olan M. Hanifi Macit bey hem gençlerin hem de Erzurum'un parlayan geleceği olacak..

  • Uğur tener 27 Nisan 2023 22:22

    Ülkü hareketin Erzurum daki en güçlü isimlerinden biri Hanifi hocama selamlar

  • Emirhan kalkan 27 Nisan 2023 22:20

    Prof.Dr. M. Hanifi MACİT'e bu çıkmış olduğu yolda başarılar diliyorum

  • Alper İplikci 27 Nisan 2023 22:19

    Hocamızın hem bir siyaset felsefesi profesörü olarak hem de bir dava adamı olarak bu memlekete büyük katkılar sunacağından hiç şüphemiz yok, yolu açık olsun.

  • Erzurum Dadaş 27 Nisan 2023 22:12

    Öğrencisi olmaktan gurur duyduğum Sayın Hocam Allah yolunuzu açık etsin. Bir oy Reise bir oy MHP ye

  • Özcan korkmaz 27 Nisan 2023 22:10

    Erzurum’a yeni bir hava ve milliyetçi hareket Partisinin dinamizmini harekete geçirdi Rabbim yürüdüğü bu kutlu yolda muzaffer eylesin Biz halk olarak yanınızdayız

  • Siyami demir 27 Nisan 2023 22:10

    Oltunun gururu hocamız

  • Mustafa Ali Sağman 27 Nisan 2023 22:08

    Yolun açık olsun hocam.

  • Serdar sayım 27 Nisan 2023 22:07

    Şahsını tanıyan herkesin çok sevdiği biri Erzurum için büyük şans inşallah el birliğiyle meclise göndeririz

  • İbrahim Kırmacı 27 Nisan 2023 22:02

    Hanifi Macit ülkücü hareketin ve Türk bilim dünyasının yüz akı isimlerindendir. Hem reelpolitiğe dair konularda hem de siyaset felsefesi alanında sohbetleriyle yıllardır zihnimizi diri tutmakta, ufkumuzu açmaktadır. Rabbim azmini daim kılsın.

  • Kadir TEKMANLI 27 Nisan 2023 22:00

    Erzurum’un öz çocuğu Erzurum’un öz evladı erzurum sevdalısı bir vatan evladı rabbim sizin gibi vatan sevdalılarının sayısını çoğaltsın bu vatanın sizin gibi evlatlarına emanet