Seçim kazanı kaynamaya başladı

Mart seçimleri yaklaşırken, partilerde aday belirleme çalışmalarına başladılar. Ak Parti’nin Ekim ayının sonuna doğru aday isimlerini belirleyeceği söyleniyor. Erzurum’da da hem büyükşehirde hem de ilçelerde isimler konuşulmaya başlandı. Özellikle Ak Parti’de aday adayı patlaması olacağa benziyor.

Büyükşehir belediyesinde Mehmet Sekmen’e rakip olacak isimler hem kulis çalışması yapıyor, hem de sosyal medya çalışmalarıyla ismini ön plana çıkarmaya çalışıyor. Bu aralar telefonuma gelen Cuma mesajları iki kat arttı.

BÜYÜKŞEHİR’de ADAY ADAYI BOLLUĞU YAŞANACAK

Büyükşehir belediye başkan adaylığı için en çok çalışan isim Palandöken ilçe başkanı Haktan Ömeroğlu. 

Ömeroğlu bir bakıyorsunuz sosyal medyadan Erzurum’a gelen öğrencilere hoş geldiniz diyor, bir bakıyorsunuz Erzurumspor maçlarında led ekrana adını yazdırıyor. Ömeroğlu’nun akıl hocaları kimlerdir bilmem ama özellikle Erzurumspor üzerinden kendi reklamını yapması bence şık değil. Erzurumspor üzerinden kimse kendi ismini ön plana çıkarmamalı. Led ekranda firma reklamları yapılır, Ömeroğlu firmasının ismiyle reklam yapsa daha etik olur. Bu reklamlarda ısrar edilirse bu kendisi için ters teper benden söylemesi.  Yakın çevresi Ömeroğlu’nun büyükşehir için niyetlendiğini ancak Palandöken ilçe belediye başkan adaylığına fit olduğunu söylüyor. Eğer gerçekten böyle bir düşüncesi varsa, seçim bölgesinde çok sevilen ve yaptığı hizmetlerle taktir toplayan mevcut başkan Orhan Bulutlar karşısında Ömeroğlu’nun şansı zor görülüyor.

Büyükşehir belediye başkanlığı için kulislerde ismi geçen bir diğer isim Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı. Yapılan son seçimlerde milletvekili adaylığı listesine giremeyen Ilıcalı’nın büyükşehir belediye başkanlığı için aday adayı olması bekleniyor.

Yine maliye bakanlığı eski yardımcısı Cengiz Yavilioğlu’da muhtemel aday adaylarından biri.

Kendisi ile konuştuğumda kesinlikle böyle bir düşüncem yok dese de il eski başkanı Fatih Yeşilyurt’un ismi de kulislerde dillendiriliyor. Erzurum milletvekili Recep Akdağ’ın, Fatih Yeşilyurt üzerinde durduğu söyleniyor.

                Mevcut il başkanı Mehmet Emin Öz her fırsatta, “ ben il başkanıyım, görevimin başındayım” diyerek siyasi açıklamalar yapsa da, kendisinin de genel merkezden bir ışık görmesi halinde aday adayı olabileceği konuşuluyor. İl başkanı Öz’ü içişleri eski bakanı Efkan Ala ve Erzurum milletvekili Selami Altınok’un desteklediği kulislerden gelen bilgiler arasında. 

KESKİN ve KORKMAZ KORKUT’a RAKİP OLABİLİR

                Gelelim ilçelere; Merkez ilçelerde mevcut üç başkanda yeniden aday. Yakutiye’de büyükşehir belediyesi genel sekreter yardımcısı Selami Keskin’in Ali Korkut’a rakip olarak çıkacağı konuşuluyor. Keskin’in, büyükşehir belediye başkanı Mehmet Sekmen’in aday adayı olması halinde müracaat edeceği söyleniyor. Yakutiye’de bir diğer isim ise, 2011 kış oyunları koordinatörü Bekir Korkmaz. Erzurum’dan sonra Mersin oyunlarında da kurtarıcı olarak gönderilen Korkmaz, daha önce büyükşehir belediye başkan aday adayı olmuştu.

ÖMEROĞLU’nun BİR GÖZÜ DE PALANDÖKEN’de

                Palandöken’de “pilav olmazsa lapa” diyen yukarda da kendisinden bahsettiğim Haktan Ömeroğlu ismi var. Her etkinlikte Orhan Bulutlar’ın yanında poz veren Ömeroğlu’nun, büyükşehir belediyesi için müracaat edeceği ancak B planı olarak da Palandöken’i düşündüğü söyleniyor. Büyükşehir belediye başkanı özel kalemi Hasan Şahin’in de Palandöken’den aday adayı olabileceği konuşuluyor.

                Aziziye’de  (gözden ırak olduğu için belki de ) çok fazla isim yok.

ABDULKADİR AYDIN ÇOK RAHAT

                Diğer ilçeler arasında yerini koruyacağına garanti gözü ile bakılan isim Horasan belediye başkanı Abdulkadir Aydın. Aydın bir önceki seçimlerde AK Parti’den aday adayı olmuş, kendisi aday gösterilmeyince Saadet Partisi’nden aday olarak ciddi bir oyla Horasan’da seçilmeyi başarmıştı. Sonrasında AK Parti’ye geçen Aydın’ın yeniden aday gösterileceğine kesin gözü ile bakılıyor.

İŞLEYEN’E KESİN GÖZÜ İLE BAKILIYOR

                Narman’da da durum çok farklı değil. Şayet AK Parti gerçekten belirlediği kriterle göre aday belirleyecekse bu kriterlerinin tamamına uyan isim mevcut başkan Yücel Ahmet İşleyen. İki dönem MHP’den belediye başkanı seçilen ve sonrasında AK Parti’ye geçen İşleyen’in ilçesinde yeniden aday gösterileceği kulislerde yüksek sesle dillendiriliyor. Ayrıca İşleyen için Yakutiye bölgesinden de aday gösterilebileceği konuşuluyor.

PASİNLER’de YARIŞ BAŞLADI

                Pasinler’de mevcut başkan Ünsal Sertoğlu’da önemli işlerin altına imza atmış bir isim. Ancak Pasinler’de aday adayı olacak isimler var. Bunlardan biri anne tarafından Hasankaleli olduğu söylenen Muhammet Gözeler. Eski milletvekili Muhyettin Aksak ile yakınlığıyla bilinen Gözeler şimdiden bu yarışta bende varım dedi.  Pasinler’de sevilen bir isim olan büyükşehir belediyesi basın ve halkla ilişkiler müdürü Şeref Doğan ismi de ilçede konuşulan isimlerden biri.

HALİS ÖZSOY’un ADAY OLMAYACAĞI SÖYLENİYOR

                Uzundere’de başarılı işlerin altına imza atan ve ilçesini adeta çağ atlatan Halis Özsoy’un kendisinin yeniden aday olmayı düşünmediği söyleniyor. İlçe halkı Başkan Özsoy’un yerine kim gelirse gelsin, kendisini arayacaklarını ve yaptığı işlerle ilçe tarihine geçtiğini söylüyorlar.

TORTUM VE OLTU’DA DURUM KARIŞIK

                Tortum ve Oltu’da AK Parti’nin mevcut başkanlarla devam etmeyeceği konuşuluyor. Özellikle Oltu’da mevcut başkan İbrahim Ziyrek’e ciddi tepkiler var. Ziyrek’le yola devam demesi halinde AK Parti’nin ilçeyi kaybedeceği konuşuluyor.

                Tortum içinde aday adayı isimleri ön plana çıkmaya başladı. Bu isimlerin başında İş adamı Muharrem Toprak ismi var. Şirketini getirdiği noktada başarılı bir profil çizen iş adamı Toprak’ın memleketinden aday olması halinde, yıllarca AK Parti’ye ciddi destek veren ancak beklenen hizmeti alamayan ilçenin makus talihinin değişebileceği konuşuluyor. İş adamı Toprak, milletvekili İbrahim Aydemir’e yakınlığı ile tanınıyor. Tortum için konuşulan bir diğer isim de Düzgün Marketler Zincirinin başarılı yöneticilerinden biri olan ve sempatik tavrı ile her kesimin sevdiği bir isim olan Serdar Ertek. AK Parti içerisinde de çeşitli görevlerde bulunmuş Ertek’in de şansının yüksek olduğu söyleniyor. Eğitimci Kenan Kaya, ve büyükşehir belediyesi özel kaleminde çalışan Lütfi İhsan Ünlü’nün de Tortum için aday adaylığı müracaatı yapması bekleniyor. 

İSPİR’de AKDAĞ FAKTÖRÜ

                İspirde mevcut başkan Osman Çakır ilçesinde seviler bir isim. Görev yaptığı süre zarfında da samimi tavırları ve ilçeye yaptığı yatırımlarıyla tanınıyor. İspir’de mevcut başkanının şansı yüksek görünüyor. Büyükşehir belediye başkanı Mehmet Sekmen’in de kendisini desteklediği söyleniyor, ancak İspir’de milletvekili Recep Akdağ’ın bir takım tasarrufları olduğu biliniyor.

AŞKALE’de POLAT ADAY ADAYI

                Aşkale’de 15 temmuz sonrası FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Enver Başaran’dan sonra başkanlık koltuğuna oturan başkan vekili Şenol Polat’ın yapılacak seçimlerde aday adayı olması bekleniyor. Sıkıntılı bir belediye devralan Polat görev süresi boyunca çok etkili işler yapamadı. Polat yeniden seçilmesi halinde bu açığı kapatmak istiyor. Genel merkezinden özellikle 15 temmuz sonrasında, soruşturma dönemi yaptığı başarılı işlerden ötürü Polat’a bir şans daha vereceği konuşuluyor.

HINIS’ta MEMET ACA SESLERİ

HDP’li belediye başkanının tutuklanması sonrasında kayyum atanan Hınıs’ta Memet Aca sesleri yükseliyor. Bölgenin sevilen iş adamlarından biri olan Aca, terör örgütüne karşı sert duruşuyla tanınıyor. Bu güne kadar bölgede şeyhlerin, aşiretlerin etkili olmasından sıkılan ilçe halkı, özellikle gençler ufuk ve vizyon sahibi bir ismin belediye başkanı olmasını istiyor. AK Parti içerisinde de sevilen bir isim olan Mehmet Aca bölgeye yaptığı yatırımlar ve hayırseverliği ile biliniyor.

SERVET TUTKUN HAKETTİ

Karayazı’da bin bir badire atlatan ve duruşundan hiç taviz vermeyen AK Parti ilçe başkanı Servet Tutkun ilçesinde sevilen bir isim. Duruşu nedeniyle 2015 yılında PKK tarafından kaçırılan ve sözde mahkemelerinin(!)  yargıladığı işkence ettiği Tutkun, bütün yaşadıklarına rağmen mücadeleden vazgeçmemiş yiğit bir isim. Tutkun’un aday edilmesi halinde bölgede etkili olan HDP’nin seçimi kaybedeceği konuşuluyor.

TEKMAN’a AYRI ÖZEN GÖSTERİLECEK

Bir önceki seçimde AK Parti’den aday adayı olan ancak aday olamayınca HDP’den aday olan Ali Said Fırat seçimi kazanmıştı. PKK ile mücadele kapsamında ilçeye kayyum atanması sonrasında görevinden alınan Fırat’ın bu seçimde de yine Ak Parti’den aday adayı olması bekleniyor. Bir önceki seçimde aday adayı olan Müfit Bingöl’ün ve Abdullah Sönmez’in de aday adayı olacağı konuşuluyor. AK Parti genel merkezinin yerel seçimlerde Tekman için ayrı bir özen göstereceği ve ilçeyi HDP’ye kaptırmak istemediği konuşuluyor.

                Öyle görünüyor ki hem teşkilat bazında hem de genel merkez noktasında AK Parti’de eylül ekim ayları yoğun mesainin yaşandığı aylar olacak. Bir yandan anket çalışmaları yapılırken, diğer yanda da kanaat önderleri ile görüşülüyor. Sivil Toplum Örgütlerinden de bilgiler alınacak. Anlayacağınız siyaset ısınıyor…  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.