SEÇİM İFTİRALARLA KAZANILMAZ

SEÇİM İFTİRALARLA KAZANILMAZ

Kişi karşısındakini kendisi gibi bilirmiş. Ne doğru ve anlamlı bir sözdür bu, Bu kelamı niye mi ettik?

Hemen söyleyeyim; 1 nisanda yapılacak olan Erzurum Ticaret Borsası seçimlerinde “ ben yeterince başkanlık yaptım, gençlere fırsat vermek için bu dönem aday değilim” diyen ve başkanlık için aday olmayacağını açıklayan Hakkı Hınıslıoğlu ile yıllardır Erzurum’da esnaflık yapan Kemal Aras hakkında öyle bir tevatür çıktı ki anlaşılır gibi değil. Yok efendim “Hakkı Bey meclis üyeliğine adaymış, seçilirse başkanlık için aday olabilirmiş, Kemal Aras oğlunu başkan edecekmiş, bunun için kumpas kuruyormuş”. Öyle ki bazı gazeteler bile bu dedikoduları sayfalarına taşıdı, “ iddia ediliyor” diyerek.

Halbuki bu kendine gazeteci diyen arkadaşlar, zahmet edip Hakkı Hınıslıoğlu’nu arasalar yada Kemal Aras’ı cevaplarını alacaklar ama maksat başka. Kampanyasını yürüttükleri arkadaşa bu yolla avantaj sağlamanın peşindeler. Dedik ya kişi karşısındakini kendisi gibi bilirmiş.

Bakın beyler ben Hakkı Hınıslıoğlu’nu 25 yıldır tanırım. Hınıslıoğlu ailesi bu şehrin köklü esnaflarındandır. Her zaman verdikleri sözün arkasında duran dik adamlardır. Öyle sizin sürekli yaptığınız gibi kirli oyunların içinde hiç olmamışlardır. Hakkı Hınıslıoğlu’da bir kere söz verdimi dönüp arkasına bakmaz. Haysiyetli, şerefli insanlardır. Bu tarz iftiralarınızla onları yıpratamazsınız ve adayınıza da bu yolla oy devşiremezsiniz.


Hakkı Hınıslıoğlu meclis üyeliği için niçin aday biliyor musunuz? Hemen söyleyeyim, yarışıp seçilirse şayet, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği üst yönetiminde görev alabilir. Sizin aklınız ermez ama borsa hakkında bu kadar tecrübe biriktirmiş bir Erzurumlunun orada görev alması şehir adına büyük bir iştir haberiniz olsun. Kaldı ki bir iki sivil toplum örgütünde kısa süreli yönetimde bulunmuş, Ticaret Borsası yönetiminden bihaber, menfaatleriniz doğrultusunda destek verdiğiniz toy adayınız, yekten çıkıp ben başkan adayıyım diyebiliyor da, yılların birikimine sahip Hakkı Hınıslıoğlu Türkiye Odalar ve Borsalar birliği yönetimine neden talip olamıyor?

Hakkı Hınıslıoğlu’nun meclise gireyim de başkanlığa aday olayım diye bir düşüncesi yoktur olamazda.  Bir Erzurum’a söz veren Hakkı Hınıslıoğlu, “ kustuğunu yiyecek bir adam değildir”.

Gelelim Kemal Aras’a yazmışsınız ya oğlunu başkan etmek için kumpas kuruyor diye. İnanın Kemal Aras kumpasın ne demek olduğunu bilmez. Kendisini de 20 yılı aşkındır tanırım. Bu şehirde istihdam sağlayan, dürüst, namuslu bir esnaftır. Ama siz “karşınızdakini kendiniz gibi görüyorsunuz” ya bilmezsiniz, tanımazsınız Kemal Aras’ı. Kemal Aras kendisi yada oğluyla ilgili böyle bir niyeti olsa, bu çıkıp açık açık söyleyecek kadar yürekli ve namuslu biridir. Öyle sütre arkasından iş çevirecek, insanları sırtından vuracak, sizin deliler gibi arzuladığınız o koltuklar için kendisinden taviz verecek bir adam değildir.


Sizin yazdığınız haberler sonrasında yapamadığınızı yapıp Kemal Aras’ı arayıp görüştüm. Kemal ağabeyi o kadar üzgündü ki. Kemal Aras, “ Sinan bey siz beni tanıyorsunuz, ben bu şehirde bu güne kadar kime kumpas kurmuşum, kiminle kavga etmişim, kimin ayağını kaydırmaya çalışmışım, böyle bir yalan olabilir mi? Bu iftiraları bana atanlar her kimse şerefsizdir. Biz verdiğimiz sözü tutan adamlarız dedi.

Umarım Kemal Aras’ın bu ifadeleri sizler için de yeterli olmuştur. Ama olmaz bilirim, “siz karşınızdakini hep kendiniz gibi bilirsiniz”. 



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.