SAYIN VALİM BU KAMPANYAYA DESTEK OLUN!

Tablet değil bilgisayar…

Eğitim Öğretim sezonu, salgın nedeniyle uzaktan eğitimle açıldı.

 

 

Çocuklar, bilgisayar başında öğretmenleriyle iletişim kurup öğrenmeye çalışıyorlar. Çalışıyorlar diyorum, çünkü birçok ihtiyaçlı ailenin evinde ne yazık ki bilgisayar yok.  Tablet deniliyor, tabletle ne EBA’ya nede ZOOM’a bağlanmanız mümkün değil. Evinde iki öğrencisi, bir öğretmeni olan biri olarak söylüyorum, tabletlerle  eğitim programlarına bağlanmak deveye hendek atlatmaktan daha zor. Yani bir kampanya yapılacaksa tablet değil bilgisayar kampanyası düzenlenmeli.

 

 

Erzurum merkezde internet erişimi noktasında çok ciddi bir sıkıntı yok. Merkezdeki sorun özellikle dar gelirli ailelerin evinde bilgisayar olmaması. Geçtiğimiz gün haberini yine siteden paylaştık. Genç bir girişimci olan TEKNOBİL firmasının sahibi Orhan Bakırcı, kendi imkanları ile bir kampanya başlattı. Evinizde, arıza nedeniyle atıl olan kullanmadığınız bilgisayarlarınızı getirin, ücretsiz onarıp milli eğitime verelim, onlarda ihtiyaç sahiplerine ulaştırsın. Gerçekten iyi düşünülmüş bir kampanya. Hem atıl durumda olan bilgisayarlar kullanılır hale gelecek, hem de ihtiyaç sahibi  aileler bilgisayarla buluşacak. Erzurum Valisi Sayın Okay Memiş’i bu kampanyaya destek vermeye çağırıyorum. Kendisinin bu konularda duyarlı biri olduğunu biliyorum. Sayın Vali, Kamu kurumların demirbaşına kayıtlı, depolarında arıza nedeniyle kullanılmayan bir çok bilgisayar var. Bunlar tespit edilip, hazır ücretsiz tamir edelim diyen birileri varken, bu bilgisayarları çocuklarla buluşturabiliriz. Sizin ve İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz’un çabalarıyla Erzurum’u eğitimde bir noktaya taşıdık.  İhtiyaç sahibi olan çok zeki çocuklarımız var. Bu çocuklarımıza eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak zorundayız. Erzurum’dan başlayan bu kampanya, ülke genelinde bile uygulanabilir, sizde öncülük etmiş olursunuz…

 

Gelelim bir diğer meseleye.  Eğitim uzaktan olunca gördük ki özellikle ilçelerde ve köylerde internet erişimimiz oldukça kötü durumda.  Şimdi bu köylerde yaşayan çocuklar, sadece televizyonla EBA Tv üzerinden dersleri izleyebiliyorlar. Lafa gelince mangalda kül bırakmayan internet alt yapı firmaları, sanırım fayda maliyet analizi yaparak, bu köylere interneti ulaştırmayı tercih etmemişler. Ticari açıdan bakarsanız belki yaptıkları makul görülebilir, ancak eğitimde fırsat eşitliği cihetinden baktığınızda manzara hiç hoş görünmüyor. Burada siyasilerimize iş düşüyor. Merak ediyorum mesela, Erzincan’ın köylerinde de internet erişimi Erzurum gibi yok denecek kadar az mı? Meslektaşımız olması hasebiyle Milletvekili İbrahim Aydemir’den bu konuyla ilgilenmesini rica ediyorum.  Gerekirse Bakanlık bir kaynak oluşturup, Türk Telekom’la birlikte bu köylere interneti ulaştırmak zorundayız. Eğer eğitimde fırsat eşitliğinden bahsetmek istiyorsak, bu şart….

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.