ŞAMPİYONLUK, GÜÇLÜ PRİMDEN GEÇER

Erzurumspor, Manisaspor maçında iyi bir mücadele ile 3 puanı aldı. 90 dakika aynı performansla oynaması zaten imkansız. Ancak bireysel  katkılar ile sahadan galibiyetle ayrıldılar. Teknik direktör değişiminin psikolojik etkisi olabilir ama, maça çıkan 11 de aynı idi ve sakatların iyileşmesinin ve oyun düzeninin hücuma yönelik olması da güzel görüntülerdi.

 

 

 

İlk yarıda Erzurumspor baskılı oynadı ilk golü de buldu. Mücadele de etti. Ancak ilk yarı baskısını ve oyunu ikinci yarıda göremedik, eski hastalığın tedaviye ihtiyacı var.

 

 

 

Teknik Direktör değişiminin takıma faydası olmuş mu? Küçük bir kıpırdanma var. Maçın başından, ilk yarı sonuna kadar  futbolcular  canla başla mücadele ettiler.. Futbolcular maçta ‘biz oynarız‘ mesajını verdiler.  

 

 

 

 

Golde Hasek’in çok iyi ve akıllı pasının etkisi çok yüksek.  Akıllıca orta alandan gönderilen topa, Orhan Ovacıklının deparı ve kalecinin üzerinden aşırtması güzel görüntülerdi.  Top kale çizgisini havada geçerken   Landre topu çıkarmaya çalışırken top üst filelere takıldı .. Ancak Hasek’in  ortası da Orhan’ın aşırtması da golü getirdi .

 

 

 

 

Penaltı öncesi Novikovas  çok güzel bir pasla  Emircan’ı  kaçırdı. Emircan yetişip ceza alanına girdi ve şutladı rakip futbolcu eliyle önledi, hakem penaltı noktasını gönderdi. Penaltı konusunda ise Oltan’ın gereksiz  mücadeleci tavrını anlamak zor. Her maçta kadrolu bir sarı kartın var!  O penaltıyı Eren kaçırdı ama, penaltı kirecine konulmuş topla ilgili bir problem hakemin görevi. Gereksiz gerginlik oldu.  Olanare’nin sarı kart cezalısı olmasından dolayı 11 e girdin ama kendini oyunun ile göstermelisin.  10 arkadaşının ekmeği ile oynamaya hakkın yok diye düşünüyorum. Bence takımın ve Eren’in moral motivasyonu bozuldu, o penaltı kaçtı. O fizik ve gençliğini daha çok koşmaya , adam geçmeye, top kapmaya harcasan... 

 

 

Mustafa Akbaş’ın kımızı kart görmesinin nedeninin çözemiyorum! Onun gibi tecrübeli bir oyuncu ilk sarı kartı görmüşken topu nasıl elle keser? Sarı kartın var. Oynamak istemiyor musun?  hocaya işaret et oyundan çıkabilirsin. Takımı 10 kişi bıraktın.

 

 

 

 

İkinci yarı Rakip Manisaspor, hata yapmadan Erzurumspor kalesine gelmeye çalıştı ve  üstünlük sağlama gayretine girdi. 2-3 pozisyonda  sonuç  alamazken, Szumsky  90 a giden topu bile çıkarmayı başardı.   Aly Male’nin, rakibinin sağından atıp solundan rüzgar gibi geçmesi maçın ilginç anlarındandı.

 

 

 

 

Maçta    Szumsky, Aykut, Orhan Ovacıklı, Mücahit, Novikovas,  Estrela, Hasek , Aly Malle, Eren ve diğer futbolcular iyilerdi . Penaltı kaçıran Eren’i, hocanın alkışlatması da takdire şayandı. Novikovas takımın  çok etkili bir silahı. Novikovas her yerde idi maçta . Şanssızlığı oldu ve birde gereksiz çalımı.. Böyle klas bir oyuncunun kadroda olması  rakiplerin korkulu rüyasıdır. Novi’nin oyununu eleştirmek en son yazacağım yorum olur.

 

 

 

Takımda kondisyon az, 60. dakikadan sonra geri vites. Orhan Ovacıklı depar atıyor ise , hepsinin koşması gerekir.. Yüksek rakımlı Erzurum’da, bu takımın çok iyi bir performansa sahip olması gerekmez mi.  Şampiyonluk yolundaki bir takımın, ikinci yarı birkaç değişiklikle performans  grafik çıtasını yükseltmesinde yarar var?. Bundan sonraki maçların hepsi final niteliğinde, her maçın puanlarla bitmesi gerekir ki şampiyonluğa ortak olunsun.

 

 

 

 

Kalan maçlar için önerim, bu ekonomik sıkıntı içinde çok zor ama, madem tahtayı açmıyorsunuz, o halde futbolculara maddi destek düşünün derimYönetim için çok acı bir reçete şu an! Ancak başka yolu yok. Tahtayı açamamanın  sonuçları Erzurumspor’un geleceği için de  faturası çok ağır olacak !  Hadi takım çıktı Süperlige.. Sonrası ?.. Sonrasını düşünüyorum. Tahtası kapalı bir takıma hangi futbolcu gelir?  Fazla açmaya gerek yok ‘ Değnek meselesi ‘ .. Ya da  tahtayı açıp, takıma transfer yapmalısınız. Madem şampiyonluk diyorsunuz, hangisi uyarsa.

 

 

 

 

3 puan elbette ki sevindirici ama artık Erzurumspor’un  bundan sonraki maçlarda  gol yemeden 2. Ve 3. Golü atması  şart. Çünkü 1-0 lık sonuçlar takımın dengesini bozuyor, futbolcular hata yapmamak için çırpınırken, stresten hata yapıyorlar.

 

 

 

Bu arada Erzurumspor taraftarı da maçta yerini alarak maçın sonuna kadar büyük bir destek verdi. Dadaşları kutlamak gerek.

 

 

 

Erzurumspor’un önündeki maçlar çok ciddi ve puan kaybına tahammülsüz maçlar. Biraz daha dikkatli paslar, özellikle rakip cezaalanında  asist yapılacak yerde  gerekenin yapılması, şahsi oynanmaması, oyun içinde gruplaşmalardan kaçınılması Erzurumspor’un yararına olacaktır .  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.