Şampiyon Olmak İstiyorsan....

Şampiyon Olmak İstiyorsan....


Maçtan önce Bolu’nun geçen hafta ki performansı ve devre arası transferleri göz önüne alındığında bir puan iyidir diye herkesin kafasından geçmiştir. 


Ancak maçın başlamasıyla öyle bir rakip ve atmosferle karşılaşıldı ki “ bu maçı kazanamazsak hangi maç? Sorusu herkesin kafasına yerleşti. 

Saha zemini hariç hem rakip hem atmosfer Erzurumspor’a deplasman havası yaşatmadı. Bu şartlarda aldığın bir puana değil kaybettiğin iki puanı sorgulayacaksın.


 Erkan hoca genelde bu tarz beraberlikleri başarı sayan bir hoca... Bu yüzden içeride ki Akhisar ve deplasmanda bir çok kaybedilen iki puanı şu an mumla arıyoruz. 


Kimse kusura bakmasın. Maç 1-1 giderken kaleye direkt hücum eden Hamroun’u çıkarıp Batuhan’ı alarak defasın önünü üçleyen bir teknik direktör şampiyonluk zihniyetinde  değil Play Off zihniyetindedir.   



Senin kadron ve camian her maça baskıyla başlayıp ilk yarım saate fişi çekecek güçte. Ancak bırakın yarım saati ben hiç bir maç rakibi sürekli baskı altına aldığımız bir maç hatırlamıyorum. Şampiyon olmak istiyorsan; sahada rakibe o ağırlığı hissettireceksin. Rakibin Topla oynama süresini minimuma düşüreceksin. Oyuncularından maksimum verim alacaksın. A, B, hatta C planın olacak... Ancak rakipler biraz  savunmayı sertleştirip üzerine geldiği zaman sinmiş bir Erzurumspor izlemeye başlıyoruz.


Oynadığınız futbol “takım yapısına uygun değilim” diye bas bas bağırıyor... Şampiyonluğun gizli şifrelerinden birisi topu geri kazanma süresidir . Fakat siz topu rakibe bırakarak hücum gücü sıfır olan takımlara karşı cesaret  veriyorsunuz bunun yanında kendi özellikli futbolcularınızı etkisizleştiriyorsunuz. 


İbrahim kötü oynuyor. Bildiğimiz İbrahim’den eser yok. Top kazanamıyor. Baskı yok, pres yok. Eğer 8 numaran böyle oymayacaksa onun yerinde orada oynamaz dediğimiz Obertan oynasın en en azından hücumda etkili olursun. 

Kötü oynayan oyuncu da neden bu kadar ısırar edildiğini anlamak zor! 

Penaltı atanın Jasmın ancak ısrarla atmak isteyen İbrahim! Erkan Sözeri takım üzerinde hakimiyet kurma hakkını sadece Rashad üzerinde kullandığı için diğer konulara sıra gelmiyor anlaşılan... 



Ligin ikinci yarısı ve hiç bir maçın telafisi yok. Kaybedilen puanlar hepsi altın değerinde... Şampiyonluğa oynayan takımın bu kadar bonkör olmaya hakkı yoktur! Bu kaybedilen puanları Erzurum, bu Erzurum kadrosunu da Erkan hoca kariyerinde çok arar... 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Gülali KURTOĞLU 01 Ocak 1970 02:00

    Taraftar olarak kahroluyoruz biz görüyoruz hoca başka bir maçmı izliyor dışarıda bir puan içerde üç puan diyor Altay geldi yendi gitti ne oldu üç puan deplasmanda üç puanı alacaksınki telafi edesin

  • Mahmut 01 Ocak 1970 02:00

    Bunları sadece taraftar mı görüyor bu hoca nasıl maçı okuyamıyor neden her değişiklikleri hataya yol açıyor buna kim dur diyecek iş işten geçmeden bu işi çözmek lazım