EĞITIM Haber Girişi : 30 Haziran 2022 14:53

SADECE OKULLARININ DEĞİL ERZURUM'UN GURURU OLDULAR

SADECE OKULLARININ DEĞİL ERZURUM'UN GURURU OLDULAR
LGS sonuçları açıklandı, Atatürk Üniversitesi özel vakıf okulları yine zirvede yer aldı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Buna göre Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları öğrencilerinden Kenan Sari ve Mustafa Yiğit Çelik soruların tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birinciliği elde etti.

 

 


1 milyon 31 bin 799 öğrencinin sınava girdiği, 193 öğrencinin tüm soruları doğru biçimde yanıtlayarak 500 tam puan aldığı sınavda Erzurum’a gurur yaşatan Sari ve Çelik’i sonuçların açıklaması sonrasında, okul binasında basın mensuplarının karşısını çıktı.

 

 

 

 

 

 

Atatürk Üniversitesi Kalkınma Vakfı Genel Müdürü Erdal Karagülle, basın toplansıtında yaptığı açıklamasında şunları söyledi; 

 


“Başarı Üreten ve Saygın Karakterler Yetiştirme Gayretinde Olan Bir Kurumuz”

 

" Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları için 2003 yılında başlayan eğitim serüveni her yıl bir önceki yılın üzerine yenilikler ve atılımlar ekleyerek devam etmektedir. Gücünü 65 yıllık bir çınardan yani Atatürk Üniversitesinden alan okullarımız, gerek il bazında gerekse ülkemiz çapında başarılı, üreten ve saygın karakterler yetiştirmek için gece gündüz çalışmaktadır. Atatürk Üniversitemiz ve Vakıf Okullarımız bu cennet vatan için her zaman iyi nesiller yetiştirip, ülkemizin gelişmesi yönünde  elini taşın altına koyarak ve her zaman bu sorumluluğun farkında olarak yoluna devam edecektir.

 

 

 

 

 

 

Biz; başarının tesadüf olmadığını, başarının ekip işi olduğunu, başarının disiplinden geçtiğini , yine başarının tek bir ferde ait olmadığını ve başarının bir bütüne ait olduğunu bilen bir kurumuz. Bizlere maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen, her zaman yolumuza ışık olan Atatürk Üniversitesi Rektörü Sayın Ömer ÇOMAKLI’ya şahsım ve yol arkadaşlarım adına saygı ve hürmetlerimi sunarım.

 

Kenan Sari ve Mustafa Yiğit Çelik kardeşlerimiz 2022 LGS sınavında 500 tam puan alarak Türkiye birinciliği kürsüsüne beraberce çıkmışlardır. Sizlerin huzurunda kendilerine canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu azim ve çalışkanlıklarını takdir ediyor bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar diliyorum." 

 

 

 

 

 

 

Başarının sırrı çalışma disiplini

Toplantıda başarının sırrını paylaşan Kenan Sari, " Okulumun, öğretmenleremin katkılarını belirtmek istiyorum. Önemli olan hergün soru çözmek değil, sistemli ve neyi çalışacağını bilmek. Bu anlamda öğretmenlerim bana iyi reğhberlik ettiler. Aileme de buradan teşekkür ediyorum" dedi. 

 

 

 

 

 

 

Tüm soruları doğru cevaplayarak tam puan alan Mustafa Yiğit Çelik'te, " Annem bu süreçte benden daha çok çalıştı diyebilirim. Buradan kendisine teşekkür ediyorum. Öğretmenlerim, soru teknikleri hakkında bizleri iyi yetiştirdiler. Başarıda en önemli şey, çalışmanızın süreklilik arz etmesi" dedi. 

 

 

 

 

 

 

 

Basın toplantısı sonrasında başarılarını Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile paylaşan Türkiye Birincileri ve Vakıf Okulları yönetimi, Çomaklı'yı makamında ziyaret ettiler. 

 

 


Rektör Çomaklı: “Hiçbir Başarı Tesadüf Değildir”


Başarılı öğrencilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Verilen emekler böyle güzel neticeler getirince çok mutlu oluyoruz. İki başarılı kardeşimiz Türkiye birincisi olarak bizlere büyük gurur yaşattı. Kendilerini yürekten kutluyorum. Şunu asla unutmasınlar ki hiçbir başarı tesadüf değildir. Bu her yerde aynıdır. Bir gayret, bir emek varsa başarı kendiliğinden gelecektir. Bundan sonraki süreçte de vatanımız ve milletimiz için çok çalışacak ve iyi işlere imza atacağınıza gönülden inanıyorum. Başarılarınız daimi olsun. Sizlerin nezdinde tüm öğrencilerimize sonuçların hayır getirmesini temenni ediyor, sınav süreci boyunca genç kardeşlerimize desteklerini esirgemeyen ailelerimizi ve öğretmenlerimizi de tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 


Ziyaret, Rektör Çomaklı’nın başarı elde eden öğrencilere altın hediye etmesiyle son buldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.