SİYASET Haber Girişi : 15 Nisan 2023 20:47

Sadece Erdoğan karşıtlığı sizi bir masada oturtur, ancak menzile vardırmaz.

Sadece Erdoğan karşıtlığı sizi bir masada oturtur, ancak menzile vardırmaz.
Bir Dadaş hareketi diyerek, Erzurum’da AK Parti’nin başarısı için çalışacağını deklare eden ünlü hukukçu Avukat Ebubekir Elmalı, yaptığı tespitlerle yine dikkatleri üzerine çekti.

Bir Dadaş hareketi diyerek, Erzurum’da AK Parti’nin başarısı için çalışacağını deklare eden ünlü hukukçu Avukat Ebubekir Elmalı, millet ittifakını kastederek, “ Sadece Erdoğan karşıtlığı sizleri bir masada oturtmaya yeter de seçmeninizin oylarını konsolide etmeye yetmez. Her geçen gün ideolojilerinizden, kırmızı çizgilerinizden taviz vereceksiniz” dedi.

 

 

 

 

Yaptığı tespitlerde dikkatleri üzerine çeken Avukat Ebubekir Elmalı, Millet ittifakının nabza göre şerbet verdiğini belirterek, yürütülen seçim kampanyalarını eleştirdi. Elmalı, “ Millet ittifakının lokomotifi Cumhuriyet Halk Partisi, ilginç bir kampanya yürütüyor. İzmir’de başka, Batman’da başka, Erzurum’da başka, Diyarbakır’da başka, Karadeniz’de başka. Bunun adı nabza göre şerbet siyaseti. HDP ile kağıt üzerinde olmasa da açık açık ittifak eden CHP Kürt seçmenin yoğun yaşadığı illerde, başka, Erzurum’da başka konuşuyor. Bunu seçmen görüyor.” dedi.

 

 

 

 

“Bölücü başına özgürlük diye bas bas bağıranları, bağrına basan CHP’nin, Atatürkçü, milliyetçi, ulusalcı seçmeni bu durumdan rahatsız.” diyen Elmalı, “  Bu ittifakın Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtlığı dışında ellerinde hiçbir argüman yok. Afaki vaatlerle, soğan, patates söylemleriyle seçmenlerini konsolide edeceklerini sanıyorlar. Ne kırmızı çizgileri kaldı ne ideolojileri.  CHP Seküler Kürt seçmenden oy almak için neredeyse seçim araçlarının üzerine, Kemal Kılıçdaroğlu’nun değil, bölücü başının resimlerini asacak. Muhafazakar Kürtlerden oy almak için Deva ve Gelecek Partileri sahaya inmiş. İYİ Parti bütün bu yaşananlar karşısında görmedim, duymadım, bilmiyorum diyerek sahada. Bozkurt işareti yaparak, milliyetçi seçmenin oylarını alabileceklerini zannediyorlar. Saadet Partisi derseniz, bu güne kadar savunduğu bütün ilkelerini geri plana itmiş durumda, olup bitene çıt çıkaramıyor. Bu şekilde menzile varacaklarını zannediyorlar.

 

 

 

 

Bu partilerin bilmediği, yada inanmadığı tek şey milletin feraseti. Bu millet feraset sahibidir. Sizlerin fikir babalarının ‘göbeğini kaşıyan adam’ diye nitelendirdiği bu seçmen, her seçimde size gereken cevabı verdi ancak siz hala akıllanmadınız. Bol keseden ayağı yere basmayan vaatlerle, herkese mavi boncuk dağıtarak, iktidara gelebileceğinizi zannediyorsanız, yanılıyorsunuz.” Dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.