GÜNDEM Haber Girişi : 25 Ekim 2023 12:30

Rektör Çomaklı, üniversitenin teknoloji takımlarıyla buluştu

Rektör Çomaklı, üniversitenin teknoloji takımlarıyla buluştu

ERZURUMEKSPRES - Gelişen teknolojiye ayak uydurmak ve yenilikçi teknolojiler ile pazar rekabeti koşullarında güçlü kalabilmek için Ar-Ge faaliyetlerinin önemli olduğu günümüzde, teknolojik çalışmalara büyük destek veren Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, üniversitenin teknoloji takımlarıyla bir araya geldi.
Öğretim üyeleri danışmanlığında Atatürk Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu, Ön Lisans ve Lisans Araştırma ve Geliştirme Koordinatörlüğü ile Mühendislik Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren teknoloji takımlarını makamında ağırlayan Rektör Çomaklı, öğrencilerle bir süre sohbet etti.
Öğrenci teknoloji projelerini inceleyerek gelecekteki teknolojik yenilikler konusunda fikir alışverişinde bulunan Rektör Çomaklı’ya projelerini anlatan öğrenciler, üniversitenin teknoloji alanındaki potansiyelini sergileme fırsatı buldular.
“Hayallerinizi Hayata Geçirebilmeniz İçin Ne Gerekiyorsa Yapmaya Devam Edeceğiz”
Öğrencilerin hayal güçlerini ve teknolojiye olan katkısını takdir eden Rektör Çomaklı, bir süre öğrencilerin fikir ve isteklerini dinleyerek, üniversite olarak teknolojik gelişmelere destek olmaya devam edeceklerini söyledi.
Ar-Ge faaliyet alanlarının genişletilmesi kadar, Ar-Ge için faydalanılabilecek bilgi ve kaynak ağının güçlenmesinin de büyük önem taşıdığını aktaran Rektör Çomaklı “Üniversite olarak ülkemizin özellikle son yıllarda ortaya koyduğu Yerli ve Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuna yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin vizyon projeleri arasında yer alan Doğu Anadolu Gözlemevimiz (DAG) uzay, havacılık ve savunma teknolojileri alanlarında yol gösterici bir konumda olacak. Bu gibi bilimsel proje ve çalışma yapan öğrencilerimizin daima yanında olarak tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Bundan sonra da hayallerinizi hayata geçirebilmeniz için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.