PROVOKASYONLARA DİKKAT!

Son zamanlarda yaşanan siyasilere ve gazetecilere saldırı olayları toplumsal huzur ve birlikteliği tehdit eder duruma geldi. Daha öncesinde yapılan saldırı ve tehditleri de unutmuş değiliz.

 

 

 

Devlet vatandaşının can ve mal güvenliğini korumakla mükellef bir aygıttır. Eğer devlet bu konuda zafiyet gösterirse bazı güç odakları harekete geçer ve her türlü provokasyona zemin hazırlayacak eylemler sergiler. Bu tip odakların kullandığı metotlar yakın tarihimizde yaşanmış ve bedeli çok ağır ödenmiştir. Bu metotların başında kaos oluşturma çabası vardır. Kaosla beslenen bu güç odakları yanlış yönlendirmeler ile toplumsal kutuplaşmayı geri dönüşü olmayan ve tehlikeli bir hale getirir. Devlete düşen bu olayın faillerini ve varsa ardındaki bu odakları ortaya çıkarıp cezalandırmak ve Vatandaşına bakın ben tüm erkimle buradayım demektir. Aksi takdirde yurttaşlar güven kaybına uğrayıp can ve mal güvenliklerini korumak için bireysel önlemler alır ve bu durum daha da kötü bir senaryo ortaya çıkarır.

 

 

 

Güzel vatanımızda, yurttaşlarımızın bu tip keskin bir kutuplaşmaya gitmesini önlemek için ortak akıl kavramını en üstten başlayıp toplumun tüm kesimlerine sunmamız gerekir. Bunu yapacak olan siyasi iktidar, samimi aydınlar, gazeteciler ve kanaat önderleridir. Ortak akıl beraberinde tahammül kavramını oluşturur. Beğenmesek de nefsimize veya ideolojimize ağır da gelse farklı düşüncelere sahip insanları anlayışla karşılarız. Bu da birbirini seven saygı duyan toplumsal mutabakatla ülke faydasına çalışan bireylerin işbirliğini en yüksek düzeye getirir.

 

 

 

Tüm bu olaylar yaşanırken ortaya atılan bazı iddialara da tamamen tarafsız ve vicdani olarak değinmek isterim. Ben siyasi bir parti veya oluşumun bu tip eylemleri yapacağına dair görüşlere katılmıyorum. Şu yaptı bu yaptı demenin bu tip eylemleri bitireceğine inancım ise hiç yok. Bu söylemi tehlikeli buluyorum. Çünkü bu söylem bahsettiğimiz güç odaklarının daha fazla provokatif eylemler yapmasına zemin hazırlayacak. Bize düşen "günah keçisi" ilan etmek yerine "ortak akıl" kavramıyla gelişen tahammül durumunu hayatımıza yerleştirmek. Ortada insanların onurunu, can ve mal güvenliğini tehdit eden saldırılar var isteğimiz caydırıcı tedbirlerle Devletin buna el atması olmalı. Yoksa komplo teorileri ile kaos bekçilerinin ekmeğine yağ sürmüş oluruz.

 

 

 

Bu vesile ile tek amacı vatana millete hizmet olan bu güzel insanlara yapılan aşağılık saldırıları kınıyor, tarihten bugüne hayatını bu tip saldırılar ile kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralanmış olanlara ise Allah'tan şifa diliyorum.

 

Bilgiyle kalın...

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.