EĞITIM Haber Girişi : 07 Ekim 2023 10:10

PROF.DR. UFUK ŞİMŞEK, BÜTÜNLEŞİK EĞİTİM ÖĞRETİM ŞART

PROF.DR. UFUK ŞİMŞEK, BÜTÜNLEŞİK EĞİTİM ÖĞRETİM ŞART
Atatürk Üniversitesinde 4 gün sürecek, YÖK Araştırma Üniversiteleri Destek Programı kapsamında akademisyenlerin hizmet içi eğitim programı başladı.

Atatürk Üniversitesi Eğitim Odak Alan Koordinatörlüğü tarafından YÖK Araştırma Üniversiteleri Destek Programı kapsamında yürütülen, yürütücülüğünü Doc. Dr. Seda Okumuş'un yaptığı 3 yıl sürecek olan proje çerçevesinde Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi akademisyenlerine hizmet içi eğitim programı başladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

Üç yıl sürecek projenin ilk etabı 6-7-13 ve 14 Ekim tarihlerinde 4 gün süreyle devam edecek.

 

 

 

Eğitim süresince  akademisyenlere iyi bir eğitim ortamı için yedi ilke çerçevesinde bütünleşik eğitim-öğretim uygulamalarına yönelik teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek.

 

 

 

 

 

Açılışa katılan Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sözbilir, üniversitelerde kaliteyi artırmak için akademik çalışmaların yanı sıra eğitim öğretim hizmetinin de geliştirilmesi gerektiğini, bunun için hizmet içi eğitimlere katılmanın önemli olduğunu vurguladı.

 

 

 

 

 

Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekanı ve Eğitim Odak Alan Koordinatörü Prof. Dr. Ufuk Şimşek ise eğitim- öğretimin bir bütün olarak düşünülmesi gerektiğini ifade etti. Bunun için, lisans eğitiminde kaliteyi artırmak amacıyla bütünleşik eğitim-öğretim uygulamalarının hayata geçirilmesininim önemine değindi.

 

 

 

 

 

 
Yedi ilke çerçevesinde tasarlanan bütünleşik eğitim-öğretim uygulamalarına yönelik verilen hizmet içi eğitimin içeriğinde, farklı öğretim yöntem ve teknikleri, öğretim sürecine teknoloji entegrasyonu ve  alternatif ölçme ve değerlendirme teknikleri yer alıyor.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.