GÜNDEM Haber Girişi : 18 Eylül 2021 13:33

PASİNLER ZAFERİ TARİHİN DÖNÜM NOKTASIDIR

PASİNLER ZAFERİ TARİHİN DÖNÜM NOKTASIDIR
Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli, Pasinler Zaferinin 973. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Pandemi nedeniyle Pasinler Zaferi etkinliklerini bu yılda yapamadıklarını ifade eden Başkan Dölekli yayınladığı mesajında şunları söyledi; Tarihi şanlı zaferlerle dolu Aziz Türk Milletinin, 1071 Malazgirt zaferinden tam 23 yıl önce 18 Eylül 1048 tarihinde kazandığı Pasinler Zaferi, Selçuklu ve Bizans Orduları arasında yapılan savaşın Selçuklu ecdadımızın zaferiyle neticelenmesini anlatmaktadır. 1071 yılında şanlı ecdadımıza Anadolu’nun Kapılarını açan Malazgirt Meydan Savaşının adeta ön hazırlığı ve müjdecisi olması ayrıca Selçuklu hanedanının bizatihi bu savaşta yer alması dolayısıyla tarihimizin dönüm noktası zaferleri arasındadır. Bu savaşta Büyük Selçuklu Devleti Bizanslılarla ilk defa karşı karşıya gelmiş ve muzaffer ayrılmıştır. Bu ilk savaşın ardından Malazgirt Zaferine kadar Bizans Devletine çok sayıda akınlar düzenlenmiştir. Anadolu’ya Anadolu’muz demek Pasinler Zaferi ile başlayan Malazgirt Zaferi ile taçlanan zaferler silsilesi akabinde gerçekleşmiştir. Anadolu’muzun Kapılarının Türklere açılması Türk’ün kalesi Erzurum topraklarında verilen mücadeleler ve kahramanlıklarla dolu savaşlarla başlamıştır.

 

 

 

 

 

 

Pasinler Zaferi’mizin 973. Yıl dönümünde Pasinler Zaferi’nin kazanılmasına vesile olan büyük komutan ve şanlı askerlerini saygı, şükran ve rahmetle anıyor, Anadolu’muzu Türk’e yurt eyleyen şehitlerimizin aziz ruhlarının şad olmasını bu zaferleri ecdadımıza nasip eden Yüce Allah’tan temenni ediyorum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.