GÜNDEM Haber Girişi : 26 Ağustos 2022 16:33

PASİNLER’E DE AYNI İLGİ GÖSTERİLSİN

PASİNLER’E DE AYNI İLGİ GÖSTERİLSİN
Deva Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Bingöl mesajında, Malazgirt Zaferi’nin önemine vurgu yaparak, “ Zafere giden yol,  1048’de Pasinler Zaferi’yle aralandı. Malazgirt Zaferi kutlamalarına gösterilen ilgi Pasinler Zaferine de gösterilmelidir.” dedi.  

 

 

 

 

Bingöl Masajında şunları söyledi; “ Ağustos ayı Türkün zafer ayıdır. 1071 Malazgirt Zaferi ile Türkler Anadolu’da yeni bir medeniyet inşa etmiştir. Anadolu’nun kapılarının açılmasını sağlayan bu kutlu zafer tarihi açıdan bir dönüm noktasıdır. Hem de sadece Türkler için değil, dünya tarihinin akışını değiştirmiştir. Bu zafer, bin yıla yakın bir süredir yaşadığımız bu topraklarda binlerce yıl daha, hatta dünya durdukça yaşayacağımızın akti niteliğindedir. Bizi bu topraklardan atmak isteyenlere en büyük cevabı yine 1922 yılının ağustos ayında Mustafa Kemal vermiştir. Dumlupınar’da Büyük Taarruz Zaferi ile Türkler bu coğrafyanın sahibi olduklarını tüm dünyaya kanıtlamışlardır.

 

 

 

 

 

 

Malazgirt Zaferi adına yaraşır bir biçimde kutlanıyor, bununla da iftihar ediyoruz. Ancak Malazgirt Zaferi’ne giden yolu açan, 1048’deki Pasinler Zaferi’ne aynı ilginin gösterilmemesi de bizleri üzmektedir. Pasinler Zaferi’de en az Malazgirt Zaferi kadar kıymetlidir. Pasinler Savaşı Bizans’la Büyük Selçuklu arasındaki ilk savaştır. Erzurum’un Pasinler ovasında gerçekleşen ve galibiyetiyle sonuçlanan bu savaş sonrası Türkler Anadolu için büyük umutlar beslemeye başlamışlardır. Bu özelliği ile Pasinler savaşı, Malazgirt Zaferi’nin anahtarıdır. Bu noktadan hareketle, Malazgirt Zaferi kutlamalarına gösterilen, itina ve ilginin Pasinler Zaferine de gösterilmesi gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Pasinler Zaferi, sadece Belediyenin yaptığı küçük etkinliklerle kutlanmamalıdır. Bu hatırlatmayı yaptıktan sonra Geçmişten bu güne bu toprakları yurt edinme adına verdiğimiz bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor. Ruhları şad olsun.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.