GÜNDEM Haber Girişi : 19 Mart 2021 09:14

PASİNLER'DE GÜNDEM TARIM VE HAYVANCILIK

PASİNLER'DE GÜNDEM TARIM VE HAYVANCILIK
Erzurum Tarım Orman İl Müdürü Osman Akar, üreticilerin ayağına kadar giderek, bakanlığın verdiği desteklerle ilgili bilgilendirme toplantıları düzenliyor.
PASİNLER'DE GÜNDEM TARIM VE HAYVANCILIK

ÖĞRENCİLERE “İYİ TARIM UYGULAMALARI” EĞİTİMİ VERİLDİ... 

İyi Tarım Uygulamaları kapsamında Pasinler ilçesindeki Alvar Ortaokulundaki öğrencilere İyi Tarım Uygulamaları konusunda eğitim düzenlendi.

 

 

 

 

 

 

Tarım Orman İl Müdürü Osman AKAR ve Pasinler Belediye Başkanı Ahmet DÖLEKLİ’nin katıldığı eğitimde Bitkisel Üretim Şube personeli Ziraat Yüksek Mühendisi Aydan ORTA öğrencilere; Bilinçsiz Kullanılan Tarım İlaçlarının İnsan Sağlığına Etkisi, tarımsal üretimin, çevre insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyecek şekilde yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda izlenebilirlik ve sürdürebilirlik ile bu üretimin sonucunda elde edilen ürünün sertifikalandırılarak tüketiciye ve gelecek nesil olan çocuklarımıza aktarılması gerektiği konularında bilgilendirmeler yaptı. 

 

 

 

 

 

 

 

Eğitim sonunda öğrencilere İyi Tarım Uygulamaları Projesi kapsamında İyi Tarım Logolu kalemlik magnet ve kalem dağıtımı gerçekleştirildi.

 

 

 

 

 

 

 

İL MÜDÜRÜ OSMAN AKAR PASİNLER’DE ÇİFTÇİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Tarım Orman İl Müdürü Osman AKAR, Pasinler Belediye Başkanı Ahmet DÖLEKLİ, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlı Şube Müdürü Cevdet SUNAY, Pasinler İlçe Müdürü Hamza MOROĞLU ve teknik personelin katılımıyla Pasinler ilçesi Alvar mahallesinde çiftçi toplantısı düzenlendi.

 

 

 

 

 

Pandemi kuralları kapsamında yapılan toplantıda Pasinler ilçesinde bitkisel ve hayvansal üretimi artırmaya yönelik 2021 yılında yürütülecek çalışmalar hakkında çiftçiler bilgilendirildi. Çiftçilerimizin sorunları aktardığı toplantıda çözüm önerileri konusunda değerlendirmeler yapıldı ve bakanlığın verdiği destekler konusunda üreticiler bilgilendirildi... 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.