SİYASET Haber Girişi : 08 Haziran 2024 15:37

Partisini dibe vurdurdu kendisi iktidara mı yürüyor?

Partisini dibe vurdurdu kendisi iktidara mı yürüyor?

Neydi Akşener'in seçim mottosu " özü başımıza"... Genel Seçimlerde, Cumhurbaşkanı adayını beğenmediği için masadan kalkan ve zehir zemberek açıklamalar yapan, bir gün sonra demediğini bırakmadığı liderlerle tekrar aynı masaya oturan, bir çok ilde fermuar modeline karşı çıkarak ittifakın milletvekili sayısını azaltan ve tabiri caiz se Millet İttifakına seçim kaybettiren İYİ Parti eski lideri Meral Akşener, Yerel seçimlerde de " Özü Başımıza" seçime gireceğiz diyerek, hem iktidara hem muhalefe yüklenmiş ve yerel seçimden de adeta hezimete uğrayarak çıkmıştı. 

 

Bu süreç hem partisinin hem de kendisinin siyaseten dibe vurmasına sebep oldu. Meral Akşener, siyaset sahnesinden çekileceğini, sorumluluğu üzerine aldığını, kongrede aday olmayacağını açıklamış ve yapılan genel kurulla Musavat Dervişoğlu, Genel Başkan olarak seçilmişti. 

 

Tam İYİ Parti kendi polikitalarını belirleyecek, siyaseten oluşturacağı stratejilerle toparlanma sürecine girecek diye, partililer beklerken, Akşener yine yaptı yapacağını. İYİ Parti Eski Genel Başkanı sıfatıyla, Beştepe'de AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştü. Üstelik bu görüşmeden İYİ Parti yönetiminin de haberi yoktu.  Yeni seçilen Genel Başkan Dervişoğlu'na bir hayırlı olsun ziyareti bile gerçekleştirmeden koşa koşa Beştepe'ye gitmesi partilileri şaşkına çevirdi. 

 

Partiden yapılan eleştirilere, Akşener'e yakın isimler, "Meral hanım hür ve müstakil bir kişidir istediği görüşmeyi yapar" mealinde açıklamalar yapıldı.  

 

Ancak Meral Hanım hala İYİ Parti'nin kurucular Kurulunda yer alıyor, Kurucu Genel Başkan ve İYİ Parti üyeliği devam ediyor. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı İletişim Dairesi de ziyareti, İYİ Parti Eski Genel Başkanı şeklinde senvis ediyor. Yani kusura bakmasından Meral hanım henüz hür ve müstakil biri değil. 

 

Ayrıca görüşmenin içeriğiyle ilgili de tek satır açıklama yapılmadı. Ne konuşuldu kimse bilmiyor. Her halde havaların nasıl gittiği veya Meral Hanımın yeni imajı değil di konuşulan. Açıklama yapılmaması da " acaba Meral Akşener Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevi mi talep etti?", yada " böyle bir teklif mi yapıldı?" yorumlarının yapılmasına neden oldu. 

 

Yine Akşener'e yakın isimler " Böyle bir teklif gelirse değerlendirilir. Bundan sonra Akşener'i daha çok göreceğiz." açıklamaları yaptılar. 

 

Öyle görünüyor ki Meral Hanım kurucusu olduğu partiden vazgeçmiş. Hür ve müstakil kalmış, İYİ Parti Parçalanıyormuş, dağılıyormuş umurunda bile değil. Yenilediği saç rengi ve imajıyla bu kez partisiz bir biçimde siyasi kariyer yapma peşinde. 

 

Partililerin büyük bir bölümü, İYİ Parti'nin düştüğü durumdan sonra Meral Hanımın Babanne olacağını ve torunlarına bakacağını düşünürken, bu ziyaret gösterdi ki Meral Hanımın babanne olmaya hiç niyeti yok." Özü Başına" ikdirar olmanın yollarını arıyor. 

 

Bekleyip görelim...  

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.