GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 26 Aralık 2020 13:11 Haber Girişi : 26 Aralık 2020 13:31

Palandöken’e ilk turist kafilesi geldi ancak kayamayacaklar!

Palandöken’e ilk turist kafilesi geldi ancak kayamayacaklar!
Ukrayna’dan gelen turist kafilesi davul zurna ile karşılandı

Pandemi öyel bir hale getirdi ki turistleri davul zurna ile karşılıyoruz. Erzurum Palandöken Kayak Merkezine yılın ilk turist kafilesi geldi. Ukrayna'dan gelen 190 kişilik kafile Erzurum hava limanında davul zurna eşliğinde çiçeklerle karşılandı.

 

 


Yılbaşı tatilini geçirmek üzere Erzurum’a gelen ilk kafile için karşılama töreni düzenlendi. Özel charter seferi ile Erzurum’a inen kafile davul zurna ile karşılandı. Misafirlere çiçek ve hediye verildi. Gelen turistlerin binaya girişleri sırasında ateş ölçümleri yapıldı.

 

 

 

 


TURSAB Bölge Başkanı Kürşat Özeken, kış sezonu boyunca Ukrayna ve Rusya’dan karşılıklı charter seferleri yapılacağını belirterek gelen kafilelerin hafta içi kayak hafta sonunda ise kentin ören yerlerini gezeceğini söyledi.

 

 

 

 

 

Ancak İçişleri Bakanlığı tarafından Kayak Merkezlerinde kayak yapılmasının salgın nedeniyle yasaklanması hem turistleri, hem de Kayak Merkezinde faaliyet gösteren otelleri mağdur etti. Turistler " Kayak yapamayacaksak neden geldik diyerek" tepkilerini dile getirirken, Bir kısmı geri dönmek istedi. Kalanlar ise otel ücretlerini ödemeyeceklerini ifade ettiler. Turizm şirketlerini zor durumda bırakan karar, Palandöken'in imajını da olumsuz yönde etkiliyor. Turizm işletmecileri " Otellerimizde her türlü tedbiri almış bulunuyoruz. Kayak tek başına fapılan bir faaliyet, dolayısıyla bulaş riski neredeyse hiç yok. Alınan bu karara anlam veremedik. Yaz turizminde bütün oteller müşteri kabul edip, plajlarda hiç de uygun olmayan koşullarda denize girilmesi sağlandı, ancak iş kış turizmine gelince böylesi bir yasak kararı, gerçekten anlamsız"  dediler. 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Erdaş 27 Aralık 2020 00:07

    Mevzubahis Erzurum olursa durum değişir bu yasak antalyaya uygulansaydı kıyamet kopardı