SİYASET Haber Girişi : 23 Şubat 2022 09:33

ÖZER, HER ÜLKENİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ KORUNMALIDIR

ÖZER, HER ÜLKENİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ KORUNMALIDIR
Mili Yol Partisi  Avrupa ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevat Özer, Rusya-Ukrayna krizine yönelik basın açıklaması yaptı.

Dünya tarihinde meydana gelen savaşların etkisinin sadece kitap sayfalarında kalmadığını, olumsuz etkilerinin halen birçok ülkede sürdüğünü anımsatan Özer, 21. Yüzyıl’da savaşların yaşanmamasını ümit ettiklerini vurguladı.

 

 

“Savaşa Hayır” diyen Özer, savaşın kazanan tarafının olamayacağını, tek kazananın silah tüccarı ülkeler olacağını söyledi.

 

 

 

Dünya nimetlerinin her ülkeye ve her bir bireye yetecek zenginlikte olduğuna değinen Özer, “Bu dünya hepimizin. Herkes, hukuk çerçevesinde adil bir şekilde kardeşçe yaşayabilir bir dünya kurmak bizim elimizde. Her birey diğer bireylerin haklarına, her ülke de diğer ülkelerin haklarına saygı duymalı ve göz dikmemelidir. Barış ve huzur içinde yaşamaktansa savaşmayı tercih eden zihniyeti reddediyoruz.” Diye konuştu.

 

 

 

Rus tanklarının Ukrayna’yı işgal etmek üzere hareket ettiğini, sınırlarda çatışmaların başladığını anımsatan Özer, şunları kaydetti:

“Dünyada, güçler savaşı başladı. Dünyanın jandarmalığına soyunan ABD, Rusya, Çin gibi ekonomisi güçlü devletler, bu güçlerini diğer ülkelerin refahı ve mutluluğu için harcamalı. Ancak, bu devletler, kendi aralarındaki güç kavgasını, başka ülkeler üzerinden devşirmekte, alanlarını genişletme hevesine katılmaktadır. Hiçbir devlet, başka bir devletin sömürgesi altına girmemeli. Her ülkenin toprak bütünlüğü korunmalıdır.

 

 

 

Milli Yol Partisi olarak, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün korunmasını savunuyoruz. Rusya ve ABD’nin birbiriyle kavgasının faturası mazlum halklara çıkarılmamalıdır. Irak ve Suriye savaşlarından beslenen bu güçler, üçüncü bir alan oluşturma peşinde. Savaşların kazanan tarafı olamaz, tek kazançlı çıkacak olan silah tüccarı ülkelerdir. Bizler, her insanın yaşam hakkına ve toprak bütünlüğüne saygılıyız. Bu meyanda ‘Savaşa Hayır’ diyoruz.”

 

 

 

 

Genel Başkan Yardımcısı Özer, olası bir şekilde savaşın büyümesi halinde bundan en fazla zarar gören ülkenin Türkiye olacağını, ekonomisi dibe vuran Türkiye’nin yeni bir savaşın faturasını karşılamasının mümkün olmadığını savundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.