SİYASET Haber Girişi : 18 Aralık 2023 13:47

ÖZ'DEN EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ VURGUSU

ÖZ'DEN EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ VURGUSU
AK Parti Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi kapsamında gerçekleştirilen görüşmelerde, AK Parti Grubu adına, Milli Eğitim Bakanlığı'nın vizyon ve hedeflerini sundu.
ÖZ'DEN EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ VURGUSU

AK Parti Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz, TBMM'de Ak Parti gurubu adına Milli Eğitim bütçesi üzerine konuştu. Öz konuşmasında eğitimde fıorsat eşitliği vurgusu yaptı.  

 

 

 

 

2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi kapsamında gerçekleştirilen görüşmelerde, AK Parti Grubu adına,söz alan Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz, " Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizde ikibinli yıllardan buyana tarihi bir dönüşüm sürecine girmiştir. Okullaşma ve derslik sayısındaki artışla, sınıflardaki öğrenci ortaması OECD ortalamasına yaklaşmıştır. Bu dönüşümdeki en büyük amaç, şüphesiz eğitimde fırsat eşitliğini yakalamaktır. Bu doğrultuda şartlı eğitim yardımından pansiyon kapasitesinin artırılmasına, burslara, ücretsiz ders kitapları ve yardımcı kaynaklara kadar çok kamsamlı politikalar kararlı bir biçimde uygulanmıştır." dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.