SİYASET Haber Girişi : 17 Mayıs 2022 11:42

OY TOPLAMASINI BİLEN HERKES DEVLETİ İDARE EDEMEZ!

OY TOPLAMASINI BİLEN HERKES DEVLETİ İDARE EDEMEZ!
Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, “ Türkiye’de demokrasiyi yavaş yavaş 20 yılda,  Oligarşiye dönüştürdüler.” Dedi.

Platon’un “ Oy toplamasını bilen herkesin, devleti idare edebileceği zannedilir ”   sözünü hatırlatan Dülger, “AKP iktidarı 20 yılda Cumhuriyetin en önemli kazanımı olan demokrasiyi yavaş yavaş Oligarşiye dönüştürmüştür. Bunun sonu diktatörlüktür.” dedi.

 

 

 

 

Dülger açıklamasında şunları söyledi; “Demokrasi, vatandaşların ya da üyelerin, devlet veya organizasyon politikasını şekillendirme konusunda eşit hakka sahip olduğu bir yönetim şeklidir. Demokrasinin en önemli prensibi halkın egemenliğidir. AKP iktidarı ne yazık ki 20 yılda Cumhuriyetimizin en önemli kazanımı olan Demokratik yönetim şeklini yavaş yavaş Oligarşiye dönüştürmüştür. Özellikle 2018 yılındaki sistem değişikliği sonrasında, Türkiye’de küçük ve ayrıcalıklı bir grup ülkeyi yönetir hale gelmiştir. Ne diyor Platon, ‘Oy toplamasını bilen herkesin, devleti idare edebileceği zannedilir’. AKP artık devleti idare etme becerisini yitirmiştir. Bu küçük ve ayrıcalıklı grup, iktidarını kaybetmeme adına her şeyi yapıyor.  Kendisini iktidara getiren vatandaşına yabancılaşıyor. Onu görmezden geliyor. Ülkenin bütün kaynaklarını vatandaş için değil, kendisini meşru göstermeye çalışan yandaşları için seferber ediyor. Artık AKP Genel Başkanı için en önemli şey, sarayındaki koltuğunda daha uzun süre nasıl oturabileceğinin hesabıdır. Yasamayı, Yürütmeyi, Yargıyı kendine bağlayan bu anlayış, demokrasiyi ortadan kaldırmış, yerine Oligarşiyi getirmiştir.

 

 

 

 

Ama bilinmelidir ki bu halk feraset sahibidir. Geçmişte olduğu gibi yönetme hakkını elinden alanlara, sandıkta tarihi bir ders verecektir. İstanbul ve Ankara’da ki yerel seçim sonuçları halkın uyanışının işaretidir. 7’den 70’e bu uyanış zamanında yada erken olsun, ilk seçimde sandığa yansıyacaktır. Kendisini görmezden gelen, yok sayan, yoksullaştıran, özgürlüklerini elinden alan bu iktidarı al aşağı edecektir. Unutulmamalıdır ki egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” dedi.    

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.