GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 25 Kasım 2020 14:07 Haber Girişi : 25 Kasım 2020 14:20

Oteli satamadığı gibi kiraya da vermiyor.

Oteli satamadığı gibi kiraya da vermiyor.
Kızılay Palandöken'de ki oteli için son derece cazip bir kiralama teklifini de elinin tersiyle itti. Kızılay'ın bu tutumuna kimse bir anlam veremiyor...

Kızılay’ın dördüncü kez ihaleye çıktığı Palandöken dağındaki oteli, kiralayarak turizme kazandırmak isteyenlerin de olduğu ortaya çıktı. Kızılay adına son derece cazip olan teklifi, yönetim elinin tersiyle itti.

 

 

 

Kızılay'ın Palandöken'de Kayak evi olarak yaptığı, sonrasında revize edilerek, otele dönüştürülen tesisi 10 milyon lira  muhammen bedelle yeniden ihaleye çıktı. Daha önce üç kez ihale yapıldı bu dördüncü ihale olacak. Son ihale 12,5 milyon liraya kalmıştı. Kızılay az buldu ve ihaleyi iptal etti. Yeniden ihaleye çıkarken, en azından son ihalede verilen rakam üzerinden muhammen bedel belirlenir diye düşünülürken, ihale ilanı yayınlandı. Tıpkı üçüncü ihalede olduğu gibi muhammen beden 10 milyon lira olarak belirlendi.

 

 

 

Boş duran ve bu yıl turizm sezonuna yetişmesi zor görünen Kızılay’ın Palandökendeki oteli için, Kızılay’a kiralama teklifinde bulunulduğu da öğrenildi. Turizmcilerin Kızılay için son derece makul bir teklif dediği kiralama teklifini de Kızılay elinin tersiyle itti. İşte firmanın verdiği tekliften bazı detaylar;

 

 

Firma Otel için aylık 60.000,00 TL kira ödemeyi taahhüt ediyor. Bu bedeli, Kış Sezonu Başlangıcında 360.000,00 TL.(Üç Yüz Altmış Bin Türk Lirası) peşin, Kış sezonu sonunda 360.000,00 TL.(Üç Yüz Altmış Bin Türk Lirası) olmak üzere, 720.000,00 TL.(Yedi Yüz Yirmi Bin Türk Lirası) yıllık toplam bedelle, 5+5 yıllığına kiralamak istiyor…

 

 

Kızılay’a bu kiralama için farklı taahhütlerde de bulunmuş firma, bu taahhütler de şöyle;

 

1.            Tesis içerisinde Türk Kızılay'ına tahsis edilmek üzere kan bağışı alanı verilecek olup, kurumun belirleyeceği Sağlık Personelinin hizmet vermesi sağlanacaktır.

 

2.            Tesiste Türk Kızılay'ı personellerine %10 indirim uygulanacaktır.

 

3.            Tesisin açık olduğu dönemlerde Türk Kızılay'ı üst düzey yöneticilerinin ağırlanması için, 2 (İKİ) adet VİP oda, konaklama zamanından 1 hafta önce bilgilendirme yapılmak kaydı ile tahsis edilecektir.

 

4.            Tesisin tüm yurtiçi ve yurtdışı tanıtım organizasyonlarında, Türk Kızılay'ının da tanıtımı yapılacaktır.

 

5.            2021-2022 sezonundan itibaren kapsamlı olarak dönem dönem tadilat ve tefrişat işlemleri yapılacaktır.

 

6.            2021-2022 sezonundan itibaren yapılacak olan ortalama 6.000.000,00 TL.(Altı Milyon Türk Lirası) tutarında ki tadilat ve tefrişat işlemlerin de , Türk Kızılay'ından herhangi bir talepte bulunulmayacaktır.

 

7.            Sezon sonları tesisin karlılık oranlarına göre işletmenin belirleyeceği rakamlarda Türk Kızılay'ına nakdi bağışta bulunulacaktır.

 

8.            Tesis 2021-2022 sezonundan itibaren (Beş Yıldız) standartlarında işletilerek gerekli tüm bölümlerde üst düzey hizmet verecektir.(Oda standartları, Temizlik, Hijyen, Yiyecek ve İçecek Kalitesi Vb.)

 

9. Tesiste görev alacak personeller istihdama destek amaçlı Erzurum ilinden maksimum sayıda seçilecektir.

 

10. Tesiste Eğitim'e destek amaçlı Turizm Meslek Okullarından Öğrenciler istihdam edilecektir.

 

11. Türk Kızılay'nın mal varlığı olan, bu nadide tesisin hem parlatılarak daha değerli konuma getirilmesi, hem de istihdam kapısı olarak ilimizde tekrar açılması ve de devletimize sürekli bir gelir ayağı oluşturmaktır.

 

 

Teklif böyle, ancak Kızılay ısrarla bu oteli ne satıyor, nede kiralama tekliflerine sıcak bakıyor. Kızılay’ın otelle ilgili tasarrufuna kimse bir anlam veremiyor.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.