SİYASET Haber Girişi : 10 Şubat 2022 10:54

ÖMEROĞLU, BU SIKINTILI SÜRECİ DE BİRLİKTE AŞACAĞIZ 

ÖMEROĞLU, BU SIKINTILI SÜRECİ DE BİRLİKTE AŞACAĞIZ 
AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, ekonomik anlamda yaşanan sıkıntıların vatandaşı sıkıntıya soktuğunun farkında olduklarını belirterek, “ Bu sıkıntılı süreci de birlikte aşacağız.” dedi.  

2002 yılından bu güne Türkiye’deki gelişim sürecine dikkat çeken AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, “ AK Parti iktidara geldiğindeki Türkiye ile bu gününün Türkiye’si bir mi? Eli kolu prangalanmış bir ülkeyi bu gün gelinen noktada bölgesinde lider ülke konumuna getiren AK Parti’dir." dedi. 

 

 

 

 

" Hafızayı beşer nisyan ile malüldür. Geçmişi unutmadan geleceğimize yön vereceğiz." diyen Ömeroğlu sözlerini şöyle sürdürdü; " IMF’den 1 milyar dolar borç alabilmek için kapısında yattığımız günleri unutmadan bu güne eleştirilerimizi yapmamız gerekiyor. 

 

 


Bakın biz 20 yılda neler mi yaptık?  
PKK başta olmak üzere tüm terör örgütlerini hezimete uğratarak, ülkemiz sınırları içinde eylem yapamaz hale getirdik.
Geçtiğimiz 20 yılda toplam 932 milyar lira tutarında yatırım yaparak, ülkemizin altyapısını baştan sona yeniledik, geliştirdik. Karayollarında, 6 bin 101 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol mesafemizi 28 bin 200 kilometreye, 1.714 kilometreden devraldığımız otoyol uzunluğumuzu 3 bin 523 kilometreye yükselttik. 

 

 


Karayolu tünel sayımızı 83'den 438 adete, karayolu tünel uzunluğumuzu 50 kilometreden 595 kilometreye, köprü ve viyadük uzunluğumuzu 311 kilometreden 701 kilometreye çıkardık..

 

 


2002 yılında 37 milyar lirayı bulmayan Tarımsal Gayri Safi Yurtiçi Hasılamız, 400 milyar liranın üzerine çıkardık. Tarım ve gıda ürünleri ihracatımız 25 milyar lirayı geçti.

 

 


Çiftçilerimize bugüne kadar ödediğimiz tarımsal desteklerin toplamı 200 milyar liraya yaklaştı.
Geçtiğimiz 20 yılda tarla ve sebze üretimimiz yüzde 20, meyve üretimimiz yüzde 67, süt ve et üretimimiz iki katına yakın artış gösterdi. 

 

 


Barajlarımızın sayısını 276'dan 600 ilaveyle 876'ya, içme suyu tesislerimizin sayısını 84'ten 262 ilaveyle 346'ya, sulama tesislerimizin sayısını 1.764'ten 1.457 ilaveyle 3 bin 221'e ulaştırdık..

 

 


MAKROEKONİMİDE; satın alma gücü paritesine göre milli gelirde Türkiye'yi dünyada 17'nci sıradan 13'üncü sıraya yükselttik.

 

 


Dünyayı kasıp kavuran salgına rağmen her yıl büyüdük. Bu büyümeyle, G-20 ülkeleri arasında ikinci sırada yer aldık.

 

 


2002 Yılında AK Parti göreve geldiğinde, vergi gelirlerinin yüzde 86'sını faize ödeyen bir ülke devralmıştı. Bütün borçlarımızı ödedik. 
İhracatımızı 36 milyar dolardan aldık 200 milyar dolar bandına kadar çıkardık.

 

 


Son 20 yılda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplamda 450 milyar lirayı aşan tutarda yardım yaptık. 
Sağlık alanında, hastanelerdeki yatak sayımızı 164 binden 253 binin üzerine, nitelikli yatak sayımızı 19 binden 162 bine çıkardık.  

 

 


Muhtarlarımızın vatandaşlarımıza daha etkin hizmet verebilmelerini sağlayacak mekanizmaları kurarken, muhtarlarımızın özlük haklarında çok önemli iyileştirmeler yaptık.

 

 


Asgari ücretten, öğrenci kredilerine, kamu personeli maaşlarından, emekli ücretlerine bir çok alanda geldiğimiz nokta ortadadır. 

 

 


Milli savunma sanayide artık kendi silahını üretebilen, hatta dünyaya satan bir ülkeyiz. 

 

 


Hal böyleyken, bu gün dünyada yaşanan ekonomik krizden etkilenen ülkemizde artan enflasyon nedeniyle yaşanan hayat pahalılığı bahane ederek, 20 yılda ne yaptınız diye eleştirenler var. Hayat pahalığının farkındayız, bu geçici bir durumdur. Bütün dünya gözünü ülkemize dikmişken, daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bu sıkıntıları da hep birlikte en kısa sürede aşacağımıza kimsenin şüphesi olmasın.  

 

 

 

Geçmişte yaptığımız gibi bu günde vatandaşımızın huzur ve refahı için gece gündüz çalışıyoruz. Şükür ki vatandaşımız her şeyin farkında. Cumhurbaşkanımız, Liderimiz Sayin Recep Tayyip Erdoğan’a olan güveninden hiçbir şey kaybetmemiş durumda. Bu ülke insanı AK Parti’den öncesini de sonrasını da çok iyi biliyor.” dedi.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.