GÜNDEM Haber Girişi : 27 Mayıs 2023 16:19

Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı: TOGG Oltu ile ilçemiz dünya kenti oldu!

Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı:  TOGG Oltu ile ilçemiz dünya kenti oldu!
Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı, Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili TOGG’un renk seçeneklerinden birine Oltu taşından esinlenilerek “Oltu” isminin verilmesinin ilçe için büyük bir hediye olduğunu değerlendirdi.

ERZURUMEKSPRES - Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı, Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili TOGG’un renk seçeneklerinden birine Oltu taşından esinlenilerek “Oltu” isminin verilmesinin ilçe için büyük bir hediye olduğunu değerlendirdi. 

 

 

Seri üretime geçilerek artık satışına başlanılan ve Türkiye’nin yollarında boy gösteren TOGG’un Türkiye için bir gurur kaynağı olduğunu ifade eden Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı, “Yaşadığımız gururu, aracın renklerinden birine Oltu isminin verilmesi iyice pekiştirdi. Oltu’muzu bir dünya markası yapacak olan bu tercihten ötürü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a minnettarız” dedi. 

 

 

Türkiye’nin 21 yıllık AK Parti hükümeti döneminde hemen her alanda çağ atladığını, Avrupa hatta dünya ülkelerine kafa tutar hale getirildiğini savunan Taşçı, “Bugün savunma sanayimizin nerelere geldiğini herhalde tartışmaya bile gerek yok. İHA’lar, SİHA’lar ile fark oluşturan bir ülke olduk. Yerli ve milli savaş uçaklarımız, savaş gemilerimiz, helikopterlerimiz, tanklarımızla göğsümüz kabarıyor. Yine yerli otomobilimize de bu dönemde kavuştuk. Enerjide atılan adımlar ortada. Mavi vatan projesiyle Akdeniz doğalgazının ve Karadeniz’de bulduğumuz doğalgazı unutmayalım. Sınırlarınızı dış güçler belirlemediğinde bu işleri başarabiliyorsunuz. Bakın Gabar’da bulduğumuz petrol sayesinde, yapılan barajlar, nükleer santraller, yenilenebilir enerji santralleri ile artık kendi enerjimizi kendimiz üreten bir ülke haline geldik.

 

 

Muhalefet bu söylemlerden rahatsız olsa da Cumhurbaşkanımız Erdoğan öncülüğünde hakikaten dünyanın kıskandığı bir kalkınma hamlesini yaşadık. Dolayısıyla her geçen gün büyüyen ve büyüdükçe de dış güçlerin bu büyümeden rahatsız olduğu bir ülkenin başındaki ismini, Cumhurbaşkanımızı bir vesileyle göndermek istiyorlar. Buna Türk milleti asla müsaade etmeyecektir. 14 Mayıs’ta zaten bunun ilk sinyalini verdi halkımız. Yarın da ikinci turda son noktayı koyarak, Sayın Cumhurbaşkanımızı bir kez daha göreve getirecekler. Böylelikle Türkiye’nin bu kutlu yürüyüşü hızlanarak devam edecek” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.