GÜNDEM Haber Girişi : 02 Eylül 2019 12:59

Newcity yıkım ihalesi 10 eylülde yapılacak

Newcity yıkım ihalesi 10 eylülde yapılacak
Erzurum’un “kanayan yarası” New City için karar çıktı! Önce yarım kalmış bloklar ortadan kaldırılacak, sonra mahkemenin söyleyeceği son söz beklenecek.
Erzurum’un yakın tarihinin en tartışmalı ve üzerinde en çok konuşulan projelerinden olan Karadayı New City’de artık sona yaklaşıldı. Binlerce mağduru bulunan söz konusu proje için mahkemeden sökülmesi yönünde karar çıktı. 



Palandöken Gazetesi'nin haberine göre;  Büyükşehir Belediyesi’nin taraf olduğu kararda, halen inşaat halinde duran ve binlerce daireden oluşan onlarca blok büyük iş makinaları marifetiyle tek tek sökülecek. 



Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı ihale 10 Eylül’de Erzurum’da yapılacak.
Çok sayıda söküm şirketinin katılmasının beklendiği ihale aynı zamanda, ülke genelinde bir defada yapılacak en büyük sökümlerden birine imza atmış olacak.
Kamuoyunda sıkça tekrarlanan, “bu enkaz ortadan kaldırıldıktan sonra yerine
ne yapılacak, kim yapacak ve arsa üzerinde hak sahibi olan mağdurların durumu
ne olacak” şeklindeki sorular, 10 Eylül’de de net bir cevap bulamayacak.



Çünkü belediye ile ilgili firma arasında karşılıklı açılmış çok sayıda dava bulunmakta.
Belediye, 10 Eylül’de yalnızca yarım haldeki inşaatları söktürme hakkını elde etmiş durumda. Geri kalan sorunlar ise, halen devam etmekte olan davaların bitmesiyle çözüme kavuşacak.
Şurası bir gerçek ki, enkaz ortadan kaldırıldıktan sonra söz konusu arsa öylece orada durmayacak. Beş yılı bulan yıkıldı yıkılacak tartışmaları, 10 Eylül’deki ihaleyle sona erecek, ama besbelli ki New City tartışması daha yıllarca sürüp
gidecek. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Misafir 01 Ocak 1970 02:00

    Ohhh ne güzel memleket! Bunlar milli sermaye değil çünkü! Bu müteahhit bu binalara milyonlar harcadı! Neden adamın tüm yatırımını yıkıp insanlar mağdur ediliyor? Tamamlanmış binaların kalan maliyeti için hak sahiplerinden daire başına 40-50 binlira istenip ince işçilik ve çevre düzenlemesi yapılsaydı ve binalar tamamlansaydı ne olurdu? Kime peşkek çekilecek oralar kim bilir? Geçenlerde Katar dan gelen ziyaretçilere mi???

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    BİR SÜRÜ TEŞVİKLER VERİLİYOR, FİRMA SAHİBİNDE FAİZSİZ TEŞVİK VERİLEBİRLİR İNSANLARIN MAĞDURİYETLERİ ÖNLENEBİLİRDİ. ŞAHSIN BELEDİYEYLE TERS DÜŞMESİ SONUCU CEZALANDIRILMIŞ GİBİ YIKTIK OLDU GİBİ BİR KARAR ÇIKMIŞ. ADAMA DESTEK OLSAYDINIZDA SÖZÜNÜ TUTABİLSEYDİ VATANDAŞA KARŞI. PARALARI YEMEK OLSAYDI BAŞINDAN BERİ O BİNALARI DİKMEZDİ, DEMEKKİ Bİ AŞAMADAN SONRA ALTINDAN KALKAMADI BELEDİYEYLEDE TERS DÜŞÜNCE DARBE ÜSTÜNE DARBE YEDİ, YAZIK, OLAN GİRİŞİMCİ İŞADAMLADINA OLUYOR,...

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    yazık günah değilmi milli ekonomiye büyük zarar