GÜNDEM Haber Girişi : 28 Haziran 2019 13:23

NEREDE OLURSAN OL UMUDUN ERZURUM OLSUN

NEREDE OLURSAN OL UMUDUN ERZURUM OLSUN
Palandöken Gelişim Derneği Başkanı Lokman LOKMACI Geçtiğimiz gün Sinan Özçaylak'ın yazdığı " Erzurum'da ekonomik kriz derinleşiyor" başlıklı yazısı sonrası bir açıklama yaptı. Lokmacı " Umut" verdi.

Lokmacı'nın açıklaması şöyle; 

Gerek tarihi gerek stratejik önemi bakımından vatan coğrafyasının göz bebeği olan Erzurum ekonomik yönden oldukça zor günler yaşamaktadır.  Kapanan işyerleri, artan işsizlik ve göç tahammül edilemez bir hal almıştır.

Birçok yabancı düşünürün bile görmezden gelemediği  “Anadolu'nun stratejik ve ticari yollarının merkez noktası ve İstanbul'un anahtarı da Erzurum'dur. “gerçeği bizi Erzurum için bugün bir şeyler yapmaya, kafa yormaya mecbur etmiştir.

Erzurum ki bu Cumhuriyetin kurulduğu şehirdir, Cumhuriyeti kuran şehirdir. Erzurum kendisine bir adım gidene, bin adım giden bir şehirdir.

Son günlerde özellikle yazılı basında Erzurum için neler yapılabilir? Sorusunu sorarak, şehrimizin bütün kesimlerini özelliklede STK’larını bu taşın altına ellerini sokmaya davet eden gazetecilerimize Palandöken Gelişim Derneği ve Gelişim Erzurum Dergisi olarak teşekkür ediyoruz.

Öncelikle belirtmek istiyoruz ki “Umutsuz” değiliz.

Liglerimizde yer alan birçok takımı Erzurum’a çeken Yüksek irtifa kamp merkezi bu şehir için bir şeyler yapılabileceğinin, yapılanlardan da karşılık alınabileceğinin güzel bir örneğidir.

Palandöken Gelişim Derneği ve Gelişim Erzurum Dergisi olarak şunları belirtmek isteriz ki;

-          Erzurum Türk Dünyası’na, İran’a ve Karadeniz’e açılan bir kapıdır.

-          Kış turizmi, kaplıca turizmi ve kış sporları bakımından ülkemizde ve dünyada önemli merkezlerden biri olmaya müsaittir.

-          Ülkemizin en köklü kurumlarından biri olan Atatürk Üniversitesi şehrimizde kurulu olup, özellikle Türk Dünyasından ve İran’dan öğrenci çekebilme potansiyeline sahiptir.

-          Verimli ovaları özellikle hayvancılık için azami fırsatlar sağlayabilecek özelliklere sahiptir.

 

Bu söylenenlerin ışığında diyoruz ki “NEREDE OLURSAN OL UMUDUN ERZURUM OLSUN.”

Bu zenginliklerimizi harekete geçirmek için Palandöken Gelişim Derneği ve Gelişim Erzurum Dergisi olarak yapılmasını düşündüklerimiz şunlardır.

-          Yetiştirilebilirse 23 Temmuz 2019’da, bu tarih mümkün olmazsa sonraki bir tarihte başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Parti ayrımı gözetmeksizin Erzurumlu siyasilerin, ülkemizin bütün köşelerinde faaliyet gösteren STK temsilcilerinin, Erzurum’lu bilim adamlarının, Erzurumlu sanatçıların, Erzurumlu gazetecilerin ve Erzurumlu işadamlarının katılacağı bir çalıştay düzenleyerek eylem planı oluşturmak. Bu eylem planı doğrultusunda yapılacak çalışmaları ve alınacak sonuçları kısa, orta ve uzun vadede takip edecek kurulları kurmak.

-          Bu çalıştay için farkındalık oluşturmak amacıyla, önemli bir etkinliğin tertiplenmesi. Bu etkinlik için önerimiz Erzurum Sporumuzun Türk Dünyasının en fazla taraftara sahip takımı olan Traktör Sazi Futbol Takımıyla bir dostlu maçı yapmasıdır.

 

Erzurum için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz.

İŞTE SİNAN ÖZÇAYLAK'IN O YAZISI

TIKLA OKU 


           

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.