GÜNDEM Haber Girişi : 19 Ağustos 2022 10:28

Narman Belediyesi’nden jet yanıt.

Narman Belediyesi’nden jet yanıt.
İYİ Parti Yakutiye İlçe Başkanı Fatih Güney’in Narman Belediyesi ve Karayolları binlerce ağacı katledecek iddiası Erzurum’da gündem oldu.

İYİ Parti Yakutiye İlçe Başkanı Fatih Güney’in Narman Belediyesi ve Karayolları binlerce ağacı katledecek iddiası Erzurum’da gündem olurken, Narman Belediyesi sosyal medya hesaplarından bir açıklama yaparak; “ Karayolları ile Palen Doğal Gaz Şirketi arasındaki iş yapımıyla ilgili yapılan haberde, bahsi geçen kavak ağaçları Karayolları mülkiyetinde olup, konuyla belediyemizin ve belediye başkanımızın ilişkilendirilmesi anlaşılamamıştır. Konuyla ilgili yasal süreç başlatılmıştır.” dedi.

 

 

 

 

Doğalgaz alt yapısı için boruların döşeneceği alandaki binlerce ağacın katledileceği ile ilgili çıkan haber Erzurum’da gündem oldu. Haberi İYİ Parti Yakutiye İlçe Başkanı Fatih Güneyin duyurdu. Güneyin Yaptığı yazılı açıklamada; Erzurum’da bir tane dikili ağacı olmayanlar, yaklaşık 30 bin ağacın katledilmesine göz mü yumacaklar? Karayollarının yaptığı asfaltın yanında 6-7 metreye varan boş araziler olmasına, Karayolları kullanım ücretlerinin yatırılmış,  protokollerin imzalanmış olmasına rağmen, yol kenarında ki boşluklar dururken, ağaçların kesilmesine nasıl müsaade edilir anlamış değilim. Karayolları, Narman Belediyesi ve Palen Doğalgaz şirketi bir araya gelmiş, resmen çevre katliamı yapıyorlar.  Bize gelen bilgiler, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün boru hattını yolun kenarından geçirmek istemediği yönünde. Bölge müdürüne sesleniyorum, siz Erzurum’a bir tane ağaç diktiniz mi ki 30 bin ağacın kesilmesine razı oluyorsunuz? Narman Belediye Başkanına sesleniyorum,, öyle ben üst düzey bürokratım havası atıp dolaşmaya benzemez bu işler. İşi Palen Doğalgaz şirketine taşere eden güya çevre ödüllü BOTAŞ bu katliama nasıl göz yumacak. Aldığımız bilgiler yarın kesimin başlayacağı yönünde. Bütün Bölge halkını duyarlı olmaya bu çevre katliamına dur demeye davet ediyorum.  İYİ Parti olarak konunun takipçisi olacağımızı, meseleyi mecliste de gündeme getireceğimizi ifade etmek istiyorum.” demişti.

 

 

 

 

Bu açıklama üzerine Narman Belediyesi sosyal medya hesaplarından bir açıklama yaparak, Karayolları ile Palen Doğal Gaz Şirketi arasındaki iş yapımıyla ilgili yapılan haberde, bahsi geçen kavak ağaçları Karayolları mülkiyetinde olup, konuyla belediyemizin ve belediye başkanımızın ilişkilendirilmesi anlaşılamamıştır. Konuyla ilgili yasal süreç başlatılmıştır.” dedi.

 

 

 

VATANDAŞTAN NARMAN BELEDİYESİ’NE TEPKİ

Belediye’nin yaptığı bu açıklamaya vatandaşlar tepki gösterdi. “ Kesilecek ağaçların Karayollarının mülkiyetinde olması, Belediyenin sorumluluğunu ortadan kaldırıyor mu? Narman Belediyesi’nden beklediğimiz açıklama, ‘ böyle bir şey yok. Ağaçların kesilmesine belediye olarak müsaade ettirmeyiz.’ şeklinde olmalıydı. Bu ağaçlar o bölgede mülkiyeti kime ait olursa olsun, kesilmesi katledilmesi doğal mı?” diyerek tepkilerini dile getirdiler.   

 

 

 

 

Bölge halkı, “ Ağaçlar Erivan’da değil, Narman’da” diyerek, “ Ne demek bizle ilişkilendirilmesini anlaşılamamıştır. Siz orada Belediye Başkanı koltuğunda oturmuyor musunuz? Kimle ilişkilendirilecek, Belediye Başkanı şehrül emin demektir. Nedir şehrül emin;  güvenilir insan. Şehrül emin hak dağıtmak, hak gözetmek demektir. İmarından, çevresine, çöpünden temizliğine o yerleşim yerinde yaşayanların refahına sorumlu kişidir.  Mülkiyeti kime ait olursa olsun, senin bölgende 30 bin ağaç kesiliyor, elinden yasal olarak bir şey gelmese bile kalben buğz etmeniz gerekmez mi? Belli ki Narman Belediye Başkanının gündeminde bu ağaçlar yok. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen'e sesleniyoruz. Başkanım Allahınızı severseniz, bunca ağacın kesilmesine müsade etmeyin. Boruların döşenebileceği boy araziler orada mevcut. ” dediler.  

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.