SİYASET Düzenleme Tarihi : 01 Nisan 2023 23:30 Haber Girişi : 01 Nisan 2023 12:33

MÜLAKAT RAPORU 3 NİSANDA’DA ÜST KURULA VERİLECEK

MÜLAKAT RAPORU 3 NİSANDA’DA ÜST KURULA VERİLECEK
88 aday adayından 18’inin ismi üst kurula verilecek. İşte kulislere yansıyan o isimler…  

AK Parti’de hummalı çalışma devam ediyor. Temayül yoklaması sonrasında aday adayları Genel Merkezde oluşturulan komisyonda kendilerini anlattılar. Komisyon adaylarla ilgili raporunu 3 nisanda üst kurula sunacak. Mevcut milletvekilleri ve MKYK Üyesi Avukat Abdurrahim Fırat, temayüle de mülakata da katılmadı.

 

Mülakata çağrılan 88 ismi komisyon yaptığı değerlendirmeyle 18 kişiye düşürecek. Adaylık için müracaat etmeyen Prof.Dr. Recep Akdağ, dışında, İbrahim Aydemir, Selami Altınok ve Zehra Taşkesenlioğlu, MKYK Üyesi Abdurrahim Fırat’la birlikte 22 isim üst kurula sunulacak.

 

 

 

 

Genel Başkan Yardımcı Hamza Dağ Başkanlığında, komisyon üyeleri Abdurrahman Kurt, Mehmet Ali Zengin, Aslı Seren ve Osman Ertuğrul, listeyi ve hazırladıkları raporu pazartesi günü üst kurula sunacak.

 

 

 

Kulislere sızan bilgilere göre üst kurula çıkacak isimler arasında Erzurum’un önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Avukat Ahmet Küçükler ismi var. Komisyondan üst kurula gönderilecek bir diğer isim İl eski Başkanı Mehmet Emin Öz. Temayül yoklamasında delegelerin büyük bir çoğunluğunun oyunu alan Muhammed Gökberk Kocaeliler de 18 isim arasında. Erzurum’da yaptığı ziyaretlerle ilçe başkanlarını etkilemeyi başaran ve temayül yoklamasında 5. sırada çıkan, tanınmış Hukukçu Avukat Ebubekir Elmalı, komisyonu da etkilemiş olacak ki üst kurul listesine girmeyi başarmış. Listeye girmeyi başaran bir diğer hukukçu Hınıslı Avukat Cem Duman, 27. Dönem milletvekili Genel Seçimlerinde 5. Sıradan aday olan 1981 doğumlu Zafer Tarıkdaroğlu, AK Parti’nin 8 yıl il başkanlığını yapmış olan Hüseyin Tanfer, 15 yıldır AK Parti İl Seçim İşleri Başkanlığını yapmış bir isim oyan Avukat Hakan  Karadabağ, MÜSİAD Erzurum Şube Başkanlığı yapmış olan İş İnsanı Fuat Demir, önceki dönem Kadın Kolları Başkanı Avukat Ayşe Deniz Çelik, Önceki dönem milletvekilleri; 22. ve 26. Olmak üzere 2 dönem Erzurum Milletvekilliği yapmış olan Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı, 26. Dönem milletvekili Orhan Deligöz, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt, Ak Parti Gençlik Kolları MKYK Üyesi Erdoğan Dönmez, Eğitimci Vahide Kıyıcı, Bilkent Erzurum ve Malatya okulları Koordinatörü Emre Aksakallı, Avukat Celal Çelik, 2002/2011 yılları arasında Erzurum Kadın Kolları İl Başkanlığı ve Kadın Kolları MKYK üyeliği yapmış olan Nimet Aydemir, Komisyondan üst kurula gönderilecek isimler arasında yer alıyor.

 

 




 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.