Muharrem İnce’nin Erzurum’da kurmayı kim oldu?

"Memleket Hareketi" başlatarak, CHP’den ayrılıp, Türkiye'yi il il gezen Muharrem İnce, 23 Nisan’da Memleket Partisini kuruyor. Hem iktidara hem muhalefete alternatif olma iddiasıyla yola çıkan İnce, Kurucular Kurulu’ndan sonra bir çok büyükşehirde İl Başkanlarını da belirledi. Erzurum’da da herkes tarafından bilinen, sevilen ve genç bir isimle yol yürüyecek.

 

 

 

İl Başkanı olarak belirlenen isimle, geçtiğimiz gün kahve içip uzun uzun siyaset üzerine sohbet ettik. Bir kere inanmışlığı beni etkiledi. “ Hem Türkiye’ye hem Erzurum’a umut olacağız. Kime oy vereyim diye düşünen seçmene alternatif olacağız.” diye söz başlayan Başkan, Parti için İl Binasını bile tutmuş. Öyle görünüyor ki “Memleket Partisi” siyasete hızlı girecek.

 

 

 

 

 

Şu aralar parti yönetimini hazırlamak için yoğun bir görüşme trafiği içinde olan Genç Başkan oldukça heyecanlı. “Her kesimden isimlerle görüşmeye gayret gösteriyoruz. Biz hem muhalefetin, hem iktidarın çekim merkezi olacağız. Hedefimiz her kesimi kucaklamak. Yeter ki teröre bulaşmamış olsun, kendini özgürce ifade etmek isteyenlere kapımızda, gönlümüzde, açık.” diyor.

 

 

 

 

 

Erzurum’da bir çok siyasi partinin kendi bünyesinde görmek istediği, başarılı bir iş insanı olan Başkana “ neden Memleket Partisi?” diye sordum. Genç Başkan “ Genel Başkanımız Sayın Muharrem İnce’nin ifade ettiği gibi, Türkiye’nin barışmaya bölüşmeye ihtiyacı var.  Bunu başaracak siyasi hareketin Memleket Partisi, liderin Muharrem İnce olduğuna inanıyorum. Mevcut sistemde işimizin zor, yolumuzun uzun olduğunun farkındayım. İş dünyamda da, sosyal hayatımda da inanmadığım hiçbir işe girmedim, inanmadığım hiç kimseyle yol yürümedim. Genel Başkanımız Muharrem İnce’nin, bu ülke için umut olduğuna inandım.” dedi.

 

 

 

 

 

Erzurum’da çok hızlı bir biçimde teşkilatlanmak için çalışmalarını şimdiden başlattığı belirten Başkan, “ Bir önce İl Yönetimimizi belirleyip, ardından İlçe Başkanlarımızın atamalarını yapıp, hızlı bir biçimde kongre sürecine gireceğiz. Ardından; Artık, cesurca muhalefet edebilen, haksızlıkları dile getiren, çözüm önerileri sunan. Halkın dilinden konuşan hem iktidara hem muhalefete alternatif olacak partimizle hemşerilerimizin huzuruna çıkacağız. Ben Cumhuriyeti kuran bu şehir insanının ferasetine her zaman güvendim. Bundan sonra da bu feraseti göstereceklerine inancım tam.” dedi.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.