MİLLETVEKİLİ OLARAK, ERZURUM'A ÇOK ŞEY KATAR

Hafta sonu AK Parti delegeliri temayül yoklaması yaparak, milletvekili adayı olmak için müracaat eden 126 kişi için oy kullanacak. Erzurum'da yine en fazla başvuruyu alan parti AK Parti oldu. Adaylar arasında akademisyeni de var avukatı da, esnafı da var iş adamıda, mali müşaviri de var eğitimcisi de, Eski vekili de var belediye başkanı da.

 

 

Erzurum'un siyaseten belki de verdiği oyun karşılığını alamamasının en büyük sebebi, marka siyasetçilerinin olmaması. Erzurum'dan çıkan, liderlerin A takımına girmiş üç tane isim saysanız desem ne cevap verirsiniz?

 

 

Erzurum artık marka siyasetçiler çıkarmalı. 

 

Erzurum'da  AK Parti seçmeni de marka olacak, yeni yüzler istiyor. Türkiye ikinci yüzyılına girerken işinde başarılı, vizyon sahibi, çağın gereklerini yerine getirebilecek, şaibesiz, yıpranmamış isimleri milletvekili listelerinde görmek parti tabanının en büyük arzusu. 

 

 

 

Bu mana da AK Parti Milletvekili aday adayları arasında en dikkat çekici isimlerden biri Avukat Ebubekir Elmalı.

 

 

Dün akşam ERKHaber Tv'de Soruyorum programında konuğumdu. Elmalı'nın en dikkat çeken ifadesi, seçim mottosu olarak belirlediği, " Siyaseti bir Dadaş gibi yapacağım" ifadesiydi. 

 

 

Dadaş gibi siyaset nasıl yapılır? diye sorduğumda Elmalı, "  Siyaseti her kişi gibi değil er kişi gibi yapmalıyız. Eğilmeden,bükülmeden emrolduğumuz gibi dosdoğru olmalıyız, bir dadaş gibi cesur ama ahlaklı…" cevabını verdi.

 

 

Ne yazık ki Erzurum'da siyaset; ayak oyunları, kulisler, rakibi karalama kampanyaları, şunun bunun adamı olma, ön ilikleme, biad etme mantığı üzerine yapılıyor.

 

 

Öyle ki siyasette birazcık ön plana çıkan bir ismi anında rakipleri öylesine yıpratmaya başlar ki, o isim bile kendisi hakkında daha önce hiç duymadığı bilmediği şeyleri öğrenir(!) 

 

 

Elmalı bu ezberi bozarak " bir dadaş gibi cesur ama ahlaklı." diyor... 

 

 

Hayatı başarılarla dolu. Öyle babadan Hukukçu da değil. Sırtında mobilya taşıyarak, hem çalışmış hem eğitimi tamamlamış. Hukuk fakültesini birincilikle bitirmiş. Uluslararası Sözleşme hukuku ve Deniz Ticaret Hukuku başta olmak üzere özel hukuk alanlarında uzman. Hukuk anlamında bir bilen, danışılan kişi. Kadına karşı şiddetin önlenmesi, çocuklara karşı cinsel tacizin önlenmesi ve hayvan haklarının korunması gibi bir çok sosyal sorumluluk projelerinde yer almış. Son olarak Mehmet Metiner'in kurucusu olduğu, Kürt seçmenin siyasi tercihleri üzerine çalışan, Demokrasi ve Birlik Derneği'nin Genel Başkan Yardımcılığını yapıyor. 

 

 

 

Gez mahallesinde doğup büyümüş, 45 yaşında. Bu müracaatıyla bundan sonra Erzurum siyasetinde olacağının mesajını veren, hayatı başarılarla dolu tuttuğunu koparan Avukat Ebubekir Elmalı, bu şehre siyasi anlamda değer katar.   

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.