GÜNDEM Haber Girişi : 16 Şubat 2023 14:17

MHP PALANDÖKEN İLÇE BAŞKANI KARAOĞLU, DEVLET MİLLET EL ELE YARALARI SARACAĞIZ.

MHP PALANDÖKEN İLÇE BAŞKANI KARAOĞLU, DEVLET MİLLET EL ELE YARALARI SARACAĞIZ.
Bir haftadır deprem bölgesinde olan, MHP Palandöken İlçe Başkanı, Abdullah Karaoğlu, "Türk Milleti tarihte birçok badireyi ve sıkıntıyı hep birlikte hareket tek vücut olarak bertaraf etme kabiliyetini göstermiştir." dedi.

Deprem bölgesinden dönen MHP Palandöken İlçe Başkanı Abdullah Karaoğlu, yazılı bir açıklama yaptı. Karaoğlu, " mahiyeti ve şekli bakımından dünyada bu güne dek eşi benzeri yaşanmamış bu depremin bu afetin birilerini suçlama ve hedef tahtasına koymak için vesile yapılmasını doğru bulmuyoruz. Gün kavga etme günü değildir. Gün öncelikle sabırla gayretle son canımızı enkazdan çıkarmak için inançla umutla çalışmak günüdür. Gün acıyı yaşama günüdür. Gün yaraları sarma günüdür." dedi. 

 

 

Karaoğlu açıklamasında şunları söyledi; " Hepinizin malumu olmak üzere 6 Şubat 2023 Pazar gecesi saat 04.17 de 7.7 ve yine aynı gün saat 13.24’da 7.6 şiddetinde Kahramanmaraş merkezli iki deprem meydana gelmiştir. Bu iki depremde bugün itibariyle resmi rakamlara göre 35.418 vatandaşımız hayatını kaybederken 105.505 vatandaşımız yaralanmış 1.4 milyon vatandaşımız ise başka illere nakledilmişlerdir. Ayrıca Depremde 10 ilimizde toplam 50.576 bina hafif veya ağır şekilde hasar görmüştür.

Depremin gece saatlerinde olması ve 10 ili etkilemesi ve yaklaşık 200.000 km karelik bir alanı kapsaması nedeniyle ilk etapta müdahale şansını azaltmıştır. Ancak akabinde devletimizin tüm kurumlarıyla seferber olmuş ve her bölgeye müdahale etmeye başlamıştır.

 

 

 

Bu çerçevede MHP Palandöken İlçe Başkanlığı olarak ilk etapta devletimizin ve ardından milletimizin müdahale ettiği deprem bölgesi ve oradaki vatandaşlarımız için nasıl bir organizasyon yapabiliriz noktasında öncelikle MHP İl Başkanımız Adem Yurdagül Bey ile ve akabinde MHP Genel Merkezimizle yaptığımız görüşmelerde Genel Başkanımız ve Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli Beyin talimatları doğrultusunda bölgeye ivedi olarak maddi ve insani yardım kararı aldık.

 

 

 

İlimizde İl Başkanımız Adem Yurdagül Beyin mahiyetinde ve riyasetinde Palandöken İlçe Başkanlığı olarak ilk etapta en hızlı şekilde götürebileceğimiz malzemeleri hazırlayıp yönetici arkadaşlarımızla birlikte yollara revan olduk. Bu noktada İl Başkanımız Adem Yurdagül riyasetinde İlçe Başkanlıklarımız Uzundere ve İspir Belediye Başkanlıklarımızın da katkılarıyla 20 tır gıda ve insani malzemeyi deprem bölgesine ulaştırdık.

 

 

 

Deprem bölgesine belki de ulaşan ilk kafilelerden biri olarak devlet-millet bütünlüğüne şahit olduk. Elbette aksaklıklar eksikler vardı. Ancak yukarıda da belirttiğim üzere mahiyeti ve şekli bakımından dünyada bu güne dek eşi benzeri yaşanmamış bu depremin bu afetin birilerini suçlama ve hedef tahtasına koymak için vesile yapılmasını doğru bulmuyoruz. Çünkü olayın hemen duyulmasının ardından devlet ve millet tüm kurum ve kuruluşlarıyla siyasi görüş inanç ayırt etmeden top yekûn bir mücadeleye koyulmuştur. Başta arama kurtarma çalışmaları olmak üzere herkes üzerine düşeni yapmaya çalışmıştır. Devletimiz maddi ve manevi olarak bölgede varlığını sonuna kadar hissettirmiş gerekli önlemleri ve tedbirleri almış bir yandan depremle mücadele ederken diğer yandan hasar tespit çalışmalarına hız vermiştir. Dolayısıyla bu büyük afet binaları ve belki de umutları yıksa da birlik ve beraberliğimize kopması mümkün olmayan sağlam bir düğüm daha atmıştır.

 

 

 

Evvela hepimizin kabul etmesi gereken şey depremin son derece büyük ve etkili olduğu gerçeğidir. Bu bir afettir. Kusuru olanlar vardır. Ancak gün bunları konuşma tartışma kavga etme günü değildir. Gün öncelikle sabırla gayretle son canımızı enkazdan çıkarmak için inançla umutla çalışmak günüdür. Gün acıyı yaşama günüdür. Gün yaraları sarma günüdür. Yoksa bu afettin etkisinin artmasına katkısı sorumluluğu olanlar elbette kanun önünde hesap verecektir.  Ancak şimdi gün yekpare bir şekilde birlik ve beraberlik içerisinde bu acılı günleri atlatmak için gayret etme günüdür.

 

 

 

Türk Milleti tarihte birçok badireyi ve sıkıntıyı hep birlikte hareket tek vücut olarak bertaraf etme kabiliyetini göstermiştir. Yine bu millet birçok afet ve sıkıntıda gösterdiği metaneti, feraseti sükûneti ve azameti muhafaza ederek bu sıkıntılı günleri de atlatacak ve üstesinden gelecektir.

 

 

 

Türk Milleti vefalıdır. Türk Milleti kadirşinastır. Türk Milleti yardımseverdir. Özellikle yarın karşılayacağımız Miraç Kandili ve kısa bir süre sonra iklimiyle bizleri kucaklayacak olan Ramazanı şerif öncesinde tüm vatandaşlarımızdan, milletimizden ve hassaten Erzurumlu hemşerilerimizden istirhamım yapacakları her ibadette En azından dualarında dahi bu kardeşlerimizi hatırlamak duaya muhtaç kardeşlerimize bir yardım olacaktır. Çünkü deprem bölgede sadece binaları değil kalpleri de gönülleri de umutları da kısman de olsa yıkmıştır.

 

 

 

Sonuç olarak;

Deprem bölgesine gidip orada bir hafta kalan bir kardeşiniz olarak şunu belirtmek isterim ki deprem bölgesinde hasarın giderilmesi ve yaraların sarılması mutlaka bir süre alacaktır. Bunun için metanetimizi ve sabrımızı elden bırakmadan her anlamda desteklerimizi sürdürelim.

 

 

 

Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza kardeşlerimize Yüce Mevla’dan rahmet, hastanelerde veya çeşitli yerlerdeki yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Yine geride kalan ama bir ölçüde de yarım kalan tüm vatandaşlarımıza ve Türk Milletine sabırlar ve metanet diliyorum. Belki giden canlar geri gelmeyecek ancak devletimiz acıları en aza indirmek adına gereken her şeyi her çalışmayı yapmaktadır yapmaya da devam edecektir. İnanıyoruz ki hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacaktır. Burada bize düşen vakur, metin ve kale gibi dimdik durmak devletimizin ve depremzede kardeşlerimizin yanında olmaktır.

 

 

 

Bu itibarla;

Mensubu bulunduğum MHP, Genel Merkezimiz olmak üzere MHP Erzurum İl Başkanlığı ve başkanı olduğum MHP Palandöken İlçe Başkanlığı depremzedeler başta olmak üzere ihtiyaç halinde her vatandaşımızın yanında olmaya devam edecektir. Bu manada bizlerden desteklerini esirgemeyen MHP Erzurum İl Başkanımız Sayın Adem Yurdagül beye şahsım ve yönetimim adına teşekkür ediyor tekrardan milletimizin başı sağ olsun diyor saygılarımı sunuyorum." 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.