SİYASET Haber Girişi : 31 Ağustos 2020 23:52

MHP’NİN KARARI PARTİLİLERİ ÜZDÜ

MHP’NİN KARARI PARTİLİLERİ ÜZDÜ
Erzurum’da İl Kongresine hazırlanan MHP’de, ilçe kongresine bir hafta kalan Yakutiye İlçe Başkanı Uğur Pasin’in görevden alınması, partililer arasında şok etkisi yarattı.

Partililer tarafından sevilen bir isim olan ve çalışkanlığı ile bilinen Uğur Pasin’in, ilçe kongresine bir hafta kala görevden alınması kulislerde etik dışı olarak yorumlandı.

 

 

1993 den 1999 kadar Erzurum Ülkü Ocakları teşkilatlarında çeşitli kademelerde,  2000 den 2003 yılına kadar Kıbrıs Ocak yönetiminde,  2014-2015 İzmir Bayraklı İlçe Başkanlığında Teşkilat Başkanlığı,  2015 - 2016 yılları arasında MHP Erzurum İl Yönetim Kurulu üyeliği,  2016-2020 MHP Yakutiye ilçe başkanlığı yapmış olan, Uğur Pasin’e yapılan bu muamele kimseyi mutlu etmedi.

 

 

Özellikle parti tabanında rahatsızlık uyandıran bu karardan geri dönülmesi gerektiğini söyleyen partililer, “ Uğur Başkan görev süresi boyunca, partimizin başarısı için elinden geleni yapmış bir isim. Herkesin derdiyle sıkıntısıyla ilgilenen, ulaşılabilir bir başkan. Mütevazı kişiliğiyle her kesimin beğenisini toplayan biri. Bu karar bizleri çok üzdü” yorumlarını yapıyorlar.

 

 

Ben Uğur Pasin’i gençlik yıllarından beri tanırım. Hayatını bu davaya adamış, işinden, özel hayatından ciddi tavizler vermiş bir dostum. Uğur Pasin, partiye verdiği emeğini, ticaretine harcasaydı, bu gün Erzurum’un sayılı zenginlerinden biri olurdu.  Ancak Uğur Pasin, insan kazanmayı, gönüllere girmeyi hedeflemiş ve bu hedefinde de başarılı olmuş, Erzurum siyasetinde bir çok gence de rol model olmuş biri. Oturmasını, kalkmasını bilen, konuştuğunu dinlettiren insanların saygı duyduğu Uğur Pasin’i, MHP pamuklara sarıp saklaması beklenirken, yapılan bu muamele Uğur Pasin’e büyük haksızlık. 




Uğur Pasin, MHP’nin başarısı dışında, Erzurum’a hizmet noktasında, Ülkücülerin bir yerlere getirilmesi konusunda,  çaba sarf etmekten başka bir kötülük yapmamıştır. Kendisine gelen bir çok teklifi reddedişine bizzat ben şahidim.


 

Bu partilerin kongrelerde tek liste diye tutturmasına da ben bir anlam veremiyorum. Adaylar çıksın, delege kimi tercih ediyorsa o başkan olsun.  Demokrasi bu değil mi? Genel Merkezde bir Genel Başkan Yardımcısını ikna ettin mi delege falan önemli değil. “Ben kimi istersem o başkan olacak anlayışı”, ne yazık ki partilere zarar veriyor. Bu anlayış, delegeye “ Sen çok da önemli değilsin, ben kimi istersem başkan da o olur.” dersen, seçimlerde bu insanların samimi olarak çalışacağını mı düşünüyorsunuz?

 

 

Siyasi partilerde alınan her kararın bir karşılığı vardır. Umarım Uğur Pasin için verilen bu karar için, ilerde MHP keşke demez….   

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Bünyamin Karakaplan 01 Ocak 1970 02:00

    Il Başkanlığı yapabilecek bir değere Ilçe başkanlığın çok görülmesi Türk Milliyetçilerinin çok iyi düşünüp kendisini davaya adamış insanları kaybetmemelidir Tüm kamu oyuna açık kongreler yapıp insanlara güven vermelidir MHP Erzurum il kongresinin çok adayla yarışmalı bir örnekle yapılmalıdır. Ve hak edenin kazanması dileğiyle şimdiden tüm adaylara başarılar

  • Bozkurt 01 Ocak 1970 02:00

    Yaziklar olsun mhp erzurum ve ilcelerinde kendini bitirmis bulunmaktadir.yolsuzluklari sarip sarmalayan ust yoneticiler dogru durust insanlar uzerine kirli oyunlar oynamaya devam ediyor. Yerler ugur baskan senide yerler dogruyu durustu merti namerte bogdurur bu duzen.

  • Eser dursun 01 Ocak 1970 02:00

    Son derece isabetsiz bir karar.Derhal Uğur Başkan görevine iade edilmelidir...!