MHP ADAYLARINI AÇIKLADI

Milliyetçi Hareket Partisi aday listesini YSK’ya teslim eden ilk parti oldu. Erzurum’da sürpriz olmadı. Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Kamil Aydın listenin birinci sırasında yer aldı.

 

MHP tabanı listede bir yenilenme beklerken, Genel Merkez tercihini bir kez daha Prof.Dr. Kamil Aydın’dan yana kullandı. Listenin birinci sırasında olması beklenen ülkücü camianın efsane ismi Haluk Pirimoğlu üçüncü sıraya yazıldı. Akademik camiada sevilen bir isim olan Prof.Dr. Muhammet Hanifi Macit listenin ikinci sırasından aday gösterildi.

 

MHP’nin İl Başkanı iken istifa edip aday adayı olan Naim Karataş dördüncü sıradan, genç gazeteci Mehmet Musa Çakır beşinci sıradan ve Sinan Demircioğlu da altıncı sıradan aday gösterildi.

 

MHP Genel Merkezinin tercihi Erzurum’da seçmeni arzu edilen ölçüde heyecanlandırmadı. Taban bir değişim olabileceğini düşünüyordu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın’ın başka bir şehirden aday gösterileceğini, Erzurum’da Haluk Pirimoğlu’nun listenin birinci sırasında yer alacağını umuyordu. Ancak öyle olmadı. Partiler arasında Hiyerarşinin en yoğun bir biçimde uygulandığı bir MHP’de listeye itirazlar olacağını düşünmüyorum. Kulislerde istifalar olabilir denilse de ben aynı fikirde değilim.

 

Tabanda önceki dönem il başkanı olan Naim Karataş’ın dördüncü sıradan aday gösterilmesi de  vefasızlık olarak yorumlanıyor.

 

Bu listeyle MHP Erzurum’da bir olan milletvekili sayısını artırabilir mi bekleyip göreceğiz. Ancak şunu da söylemeliyim ki İl Başkanı Adem Yurdagül’ün performansı oldukça yüksek. Organizasyon becerisine sahip, saha çalışmalarını adayların tercihine bırakacağını düşünmüyorum. MHP’nin milletvekili sayısını artırması, diğer partilerin açıklayacağı aday listelerine de bağlı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Cevat Kırbaş 08 Nisan 2023 22:22

    Naim bey partiye emek veren bir insan.Bu liste bana göre de ahde vefaya yakışmadı.

  • Ahmet Işık 08 Nisan 2023 22:21

    Vefasızlık mı Sinan Bey? Vefasızlığın daniskası yapıldı. Naim Başkan listede hakettiği yerde kesinlikle değil ,eğer olsaydı oyum MHP ye idi.Bu listeden sonra bende oyumu başka partilerden yana kullanacağım.

  • Okan Karatoprak 08 Nisan 2023 22:17

    Naim başkana haksızlık oldu.Yıllardır MHP de il başkanlığı görevini yapıp,partiye kattığı şeyler yadsınamaz.Mitingler dolup taşıyorsa onun sayesinde. Miting zamanlarında gece -20 de hangi il başkanı çıkıp meydana görev yapmış? Herkesin yardımına koşup, gönüllere dokunmuş bir insana bunun yapılması vefasızlık oldu.