SİYASET Düzenleme Tarihi : 04 Haziran 2022 17:00 Haber Girişi : 04 Haziran 2022 16:22

MEYVELER NEREDE?

MEYVELER NEREDE?
Mayıs ayı enflasyon rakamının TUİK’in verilerine göre bile son derece yüksek olduğu belirten CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, İktidara yüklendi.

Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanı Suat Dülger Yaptığı yazılı açıklamada, enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Dülger. “Bundan 6 ay önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘ aldığımız önlemlerin meyvesini 6 ay sonra yiyeceğiz’ açıklaması yapmış, 6 ay geçti yiyeceğimiz meyveler nerede?” dedi.

 

 

 

 

 

Mayıs ayı enflasyon rakamının TUİK’in verilerine göre bile son derece yüksek olduğu belirten CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, “ 2002 yılında ağır ekonomik kriz olmasına rağmen Enflasyon yüzde 29.7 idi, 2022 yılı mayıs ayi enflasyonu TUİK’e göre 73.5 yani yaklaşık üç katı. Kaldı ki bu TÜİK’in makyajlı rakamları.” dedi.

 

   

 

 

 

Dülger şunları söyledi; “  Savaş varmış da ondan enflasyon artıyormuş, gerçekten öyle mi? Vatandaşın gözünün içene baka baka yalan söylüyorlar. Savaşın tarafı olan ülkelere bir bakalım, savaşan Ukrayna’da enflasyon %20, Rusya'da %18. Biz savaşta olmadan % 73.50 o da resmi rakam. Çöktüğünü söyledikleri AB’de ortalama enflasyon % 7. Milleti kandıramazsınız, gerçek enflasyon % 150 üzeri halk biliyor zaten… Bundan 6 ay önce Erdoğan demiş ki “aldığımız önlemlerin meyvesini 6 ay sonra yiyeceğiz”, nerde yiyeceğimiz meyveler ?

 

 

 

 

Bu ekonomik tablo anları hırçınlaştırdı. Vatandaşın tepkisinden bunalmış durumdalar. Hiç düşünmeden vatandaşa hakaretler yağdırabiliyorlar.  Öyle bir sistem kurmuşlar ki Cumhurbaşkanı vatandaşına “sürtük” diyebiliyor, ama vatandaş kendisini eleştiremiyor. Üstelik kendilerine de dindar diyorlar. Bu mu Adalet? Vatandaş beceriksizliğinizin de hakaretlerinizin de karşılığını sandıkta size verecek.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.