GÜNDEM Haber Girişi : 21 Aralık 2022 11:36

MEVCUT ADAYLARDAN BİR TEK YAZICI PROJELERİNİ AÇIKLADI

MEVCUT ADAYLARDAN BİR TEK YAZICI PROJELERİNİ AÇIKLADI
Erzurum Teknik Üniversitesi'nde Rektörlük için, Prof. Dr. Gökhan Yazıcı projeleriyle ön plana çıktı.

Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atamasını yapması beklenen Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğü için aday olan Prof. Dr. Gökhan Yazıcı projelerini açıkladı.

 

 

Yazıcı yaptığı yazılı açıklamasında projelerini sıraladı. Yazıcının basın açıklaması şöyle;

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektör Adaylığımızla İlgili kamuoyunun  yüksek ilgisi ve desteğinden dolayı öncelikle kalb-i şükranlarımla çok teşekkür ediyorum.

 

 

 

Öncelikle bu dünyevi gök kubbede biz beşerlere hoş bir seda ve eser bırakmak üzere talip olduğumuz bu kurumların devamlılığını ve başarı ve performansını sağlayacağına inandığımız ve nasip olursa bizim gerçekleştirmeyi planladığımız, şayet nasip olmazsa , nasip olan büyüklerimizin, hocalarımızın gerçekleştirmesine vesile omak üzere tasarladığımız ve proje başlıklarımız-hedeflerimiz ve çıktılarımız üzere öncelikli olanları açıklamak istiyorum.

 

 

Öncelikle gerek Anadolu Selçuklu döneminin, gerek Osmanlı Devleti sürecinin yine gerekse Türkiye Cumhuriyeti kritik dönemecinin mihenk taşı,kavşağı olmuş, dönemin ve coğrafyanın en stratejik ticaret ve lojistik merkezi olmuş Erzurumun son bir kaç asırlık süreçte bu ehemmiyet ve stratejiden uzaklaştığını görüyoruz.

 

 

 

Lakin Dünyada ve özellikle Avrupa-Asya ve Ostadoğu üçgeninde yaşanan son yıllardaki sosyal-sıyasal-askeri vb olay ve olgular, Dünyanın yeniden dizayn edilmesini beraberinde getirmişPandemi öncesi ve sonrasında  bu dizayn süreci yeniden hız kazanmış ve Anadoluyu dünyanın yeniden en önemli jeopolitik stratejinin merkezi ve belirleyicisi noktasına getirmiştir.

 

 

 

Özellikle yeni dünya düzeni stratejilerinin teoriden pratiğe dönüştürüldüğü günümüz zemininde ; Asya-Kafkaslar ve Ortadoğu üçgeninde en önemli ticaret ve lojistik güzergahı tarihi ipek yolunun bir kuşak bir yol parolası ile tekrar ehemmiyet kazanması Anadoluda , Erzurum kıritiğinede yeniden anlam yüklemiştir.

 

 

 

Bu anlam ve strateji çerçevesinde Doğu Anadolunun tek teknik üniversitesi olan Erzurum Teknik Üniversitesinin  daha çağcıl sorunlara, problemlere çözüm üretebilecek, ihtiyaçları karşılayabilecek nitelikte dizayn edilmesi ve yönetilmesi elzemdir.

 

 

 

-Özellikle YÖK’ün Yeni Nesil Üniversite Projesi kapsamında ,değişim ve dönüşüm saiklerini rehber olarak alıp süratle yeniden yapılandırılması ve çağa uyarlanması sağlanacaktır.

 

 

 

-Çağın yeni modern yönetim anlayışlarından ,Yönetişim ve Toplam Kalite Yönetimi disiplinleri çerçevesinde yönetimde köklü bir değişime gidilecektir.Teknik Üniversiteyi tek ve sınırlı kampüsten çıkarıp Organize Sanayi Bölgelerini, Esnaf ve  Sanatkarlara ait işletmelerini, Ticaret Odasına ve Borsasına ait küçük ve büyük ölçekli ticaret merkezlerini ve Şehirdeki Mesleki ve Teknik tabanlı bütün öğretim kurumlarını Teknik Üniversitenin ve ilgili fakültelerin kampüsü ve labraturanına dönüştürecek ,Eğitim ve Öğretim faaliyetleri, proje uygulamaları, yapılandırılacatır.

 

 

 

Yeni Nesil Üniersite yapılanması çerçevesinde ;

-Yönetişimde entegrasyon (bilgi teknolojileri)
-Yüksek etkileşim (İç-Dış-Yatay ve Dikey)
-Yüksek Çeşitlilik-Rekabetçilik
- Değişim-Yenileşme ve Yüksek karşılıklı Bağımlılık ve sadakat
-Üretim ve Ticaret Odaklı
-Faydacı Felsefeye Dayalı
-Mezunların İstihdamını sağlayan
- Yeterlilik- Mesleki standart ehliyeti- Yetkinliği Referansları olarak kabul eden
-Kalite Güvencesini ve Markasını kurumsallaştırmış
-Paydaşlarına hesap verebilen
-Sınıfta değil- İş Başında Öğretimi yapılandırmış
-Asya-Kafkasya ve Ordaoğu stratejisinde Uluslararasılaştırılmış
-Toplumsal ve Ekonomik katma değeri markalaştırılmış
-Yeni Nesil Teknik Üniversite yapılanması ve Proje çıktıları öncelikli hayallerimiz ve ulaşılabilir gerçeklerimizidir.

-Eğitim, Araştırma ve Uygulama kurumlarımız, endüstri ve ticari kuruluşlarımızla üst düzeyde iletişim-etkileşim ve koordinasyon sağlanarak paydaş ortak kurumlarımız yönetime dahil edilecektir.

-Eğitim-Araştırma ve Çalışma Hayatı uzlaştırılarak birlikte çalışılacak ve yönetilecektir.Eğitim ve Araştırma büyük bir yoğunlukla “Buluş- Patent-Marka-Endistriyel tasarım ve ticarileşmeye odaklandırılacaktır.

-Yaşam Boyu Öğrenme proğramları toplumun bütün kesimleri ve kurumları için sertfika ve diploma proğramları ile yaygın etkisi sağlanacaktır.

-Teknik Üniversitemiz bölgemizdeki firmaların, ticari kuruluşların, işletmelerin AR-GE birimi, merkezi labratuarları, Proje üsleri, Örgün ve Yaygın hizmet içi eğitim üssü olarak faaliyet göstermek üzere yapılandırılacaktır.

-Öğrenciler ve sertifika proğramları katılımcıları girişimcilik- yenilik- ve liderlik becerilerini eğitim-araştırma ve uygulama faaliyetleri çerçevesinde davranışa ve yaşantıya dönüştürecek yapılandırmalar sağlanacaktır.

-Öğrenciler ve Araştırmacılar sadece bilgiyi arayan ve harcayan değil, bilgiyi üreten ve katma değere dönüştüren bilgi sağlayıcı-problem çözücü , ihtiyaç karşılayıcı bilgi ve kültür birikimine- tecrübe ve deneyimine haiz eğitim proğramları ile buluşturulacaktır.

-Sistem ve Öğretim çıktıları ile sadece diploma ve mezun üreten bir üniversite kapsamından süratle çıkıp, Bilgi ve teknoloji üretebilen, proje-Patent-marka tescilleyen, ülke ve toplum kalkınmasında kendi markasını katma değere dönüştüren bir teknik üniversite projelerimizde önceliklerimizdir.

Erzurum Teknik Üniversitesinin Doğu Anadolu Bölgesindeki tek teknik üniversitesi olması hasebi ile, ve yine Asya ve Kafkasya geçiş koridorlarından biri olan Erzurum’u tarihi İpekyolu kavşağını tekrar temsil edebilecek niteliğe kavuşturabilmek için araştırma merkezleri, enstitüler kurulacak  projeler gerçekleştirilecektir.

-Erzurumun coğrafik ve iklim şartları gereği ancak yüzde elli kapasite ile çalışabilen kısıtlı sayıdaki sanayi ve üretim tesislerinin üretimini artırabilecek, yerel üretimi ve istihdama artırabilecek  idari, teknik, mesleki proje desteklerini planlama, danışmanlığı yapabilecek tam kapsamlı Uluslararası Nitelikte Teknokentin süratle kuruluşunu gerçekleştireceğiz.

-Yine Erzurum’da bulunan Mesleki- Teknik Liselerini Üniversitemizin ilgili fakülte ve bölümlerinin laboratuvarına dönüştürmeyi planlayarak, bünyemizde çalışan akademisyenler  lisans ve lisans üstü öğrencileri ile , ilgili orta öğretim kurumları  öğrencilerini  birlikte öğrenebilecekleri- birlikte araştıracakları- birlikte üretebilecekleri-  birlikte çalışabilecekleri eğitim-araştırma ve uygulama program ve proje uygulama ortamı sağlamak. 

-Üniversitemiz bünyesinde kuracağımız Çoklu Yetenek Tarama ve Yönlendirme Merkezimiz ile, temel eğitim sonrası ve orta öğretim öncesi öğrencilerimizin, fiziksel-Zihinsel- Psikolojik- Sosyal ve Bilişsel yeteneklerini, özelliklerini önce tahlil ve analiz laabratuarı kurmak ve Erzurumda ilk defa kurulacak bu labratuarlar ile 

Türk Mesleki Teknik Eğitim Sistemini kökden değiştirecek, çağa uyarlayacak, çağın ihtiyacını karşılayacak nitelikte Mesleki ve teknik insanını yetiştirecek yeni bir Mesleki –Teknik Eğitim ve Öğretim müfradatını ve eğitim sistemini kurup ve Milli Eğitim Bakanlığımıza sunmak ve kuruluşunu üstlenmek  önemli proje tasarılarımız ve hedef çıktılarımız arasındadır.

Kalbi Şükranlarımızla siz değerli basın mensuplarımızı ve kadir şinas hemşerilerimizi saygıyla selamlıyor ilgi ve destekleriniz için çok teşekkür ediyorum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Zafer Özdemir 22 Aralık 2022 11:33

    Hayırlı olsun Başarılar diliyorum