GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 07 Ekim 2023 11:30 Haber Girişi : 07 Ekim 2023 09:30

MEHMET SEKMEN İÇİN BU SORULARI SORMAK FARZDIR

MEHMET SEKMEN İÇİN BU SORULARI SORMAK FARZDIR
ERKHABER TV ekranlarında yayınlanan Soruyorum programına konuk olan ticaret hukuku uzmanı Avukat Ebubekir Elmalı, Erçimsan Holding ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in yürüttüğü mücadelenin kanunen zorunlu olduğunu söyledi.
MEHMET SEKMEN İÇİN BU SORULARI SORMAK FARZDIR

Bu gün yapılacak olan Erçimsan Holding Genel Kurulu öncesinde, Gazeteci Sinan Özçaylak'ın sorularını yanıtlayan Ticaret Hukuku Uzmanı Avukat Ebubekir Elmalı, paydaşlardan bir kaçının vekaletinin kendisinde olduğunu belirterek, Genel Kurulda müvekkillerinin haklarını kullanacağını ifade etti. 

 

 

Elmalı yaşananlarla ilgili hukuki açıklamalarda bulundu. Ticaret Kanunu gereği, her bir paydaşın, yönetim kuruluna yaptığı işlemlerle ilgili hesap sorma hakkı olduğunu belirterek, " Yüzde 18 gibi en büyük hisseye sahip Büyükşehir Belediye için bu soruları sormak farzdır." dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in kamu adına denetleme görevini yapmamasının görevi ihmal olduğuna dikkat çeken Elmalı, " Mehmet Sekmen'in bu mücadelesi kanuni zorunluluk, bunları yapmadığı takdirde görevini ihmal etmiş olur. Yüzde 18'lik kamu payında tüyü bitmemiş yetimin hakkı var ve Başkan Sekmen bu hakkı korumakla sorumlu. Bu soruları sordu diye, veyahut şirket yönetiminde belediye de temsil edilmeli dedi diye, şirkete çökmeye çalışıyor diye karşılık vermek, ticaret hukukuna da ahlakına da aykırı." dedi.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.