GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 26 Aralık 2020 13:38 Haber Girişi : 26 Aralık 2020 13:54

MEGAFONLU ALACAKLIYA, BORÇLUDAN CEVAP

MEGAFONLU ALACAKLIYA, BORÇLUDAN CEVAP
Borcumuz yok! Akli dengesi yerinde değil...

Erzurum'un Tebrizkapı semtinde esnaflık yapan Murat Haksever, 2012 yılında bir komşusuna 50 bin TL'lik altın borcu verdiği ve o günden bu güne parasını alamadığı iddiasıyla eline megafon alıp,  alacaklısı olduğunu idiia ettiği esnafın dünkanının önünde bağırarak alacağını istemiş, o görüntüler sosyal medyada yayınlanmıştı.  

 

 

Yayınlanan görüntüler sonrasında borçlu olduğu iddia edilen Esnaf Nevzat Yürüsoy'dan açıklama geldi. Yürüsoy açıklamasında şunları söyledi; " Hakkımızda alacaklı olduğunu iddia eden Murat Hakseven isimli şahıs müflis durumda olup dükkanını dahi başkasının adıyla işletmektedir.  Yaşadığı maddi sıkıntılar nedeniyle akli dengesi yerinde olmayan bu şahsın bizden bir alacağı bulunmamaktadır. Onun adına firmalara olan borçlarını ödediğimize dair elimizde belgelerimiz mevcut olup, kendisi kafasına göre alacaklı olduğunu zannetmekte, altın borcu verdim demekle esasında altının son dönemde aşırı yükselmesi nedeniyle üstüne bir fark koymaktadır. Şahsın bu düşüncesi aleni olarak tefeciliktir. Bizim bu şahsa herhangi bir borcumuz yoktur. Varsa elinde alacaklı olduğuna dair bir belge, bunu icra tabikiyle alabilir. 8 senedir ödenmeyen bir borç olabilir mi? " 

 

 

Hukuki anlamda hakkını arayacağını da belirten Yürüsoy, " Bizler esnafıs, bu şahıs yaptığı eylemle kişilik haklarımıza, ticari itibarımıza zarar vermiştir. Bu anlamda gerekli huhuki işlemi başlatacağım" dedi. 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.