MECLİSE BU İSİMLER GİTMELİ

Seçim tarihi belirlendikten sonra Erzurum’da hemen herkes kimlerin milletvekili aday adayı olacağını merak etmeye başladı.

Seçim tarihinin erkene alınması, aday adayı olmak isteyen ve planlarını 2019’a göre yapan pek çok ismin hesaplarını alt üst etti.

Ankara’da genel merkezlerde kulis yapmak için bir haftası var aday adaylarının, sonrasında süreç başlar ve hızlı bir anket, belki bir teşkilat yoklaması ve sonrasında genel merkez mülakatı ile adayların belirlenmesi.

Peki sahaya bir çok aday adayı çıkacaktır, ancak Erzurum’da milletvekilliği yapacak ve şehre katkı sağlayacak isimler kimler olabilir diye hiç düşündünüz mü? Şu isim milletvekili olursa şehir adına elinden geleni yapabilir, şehre ciddi katkılar sağlar diyebileceğiniz isimler var mı?

Ben biraz kafa yordum. Kuşkusuz bir çok isim vardır ama ilk aklıma gelenlerden bahsetmek istiyorum. Mevcut milletvekilleri içerisinden vekillik dönemini dolu dolu geçiren üç isim dikkat çekiyor.

Birincisi Mustafa Ilıcalı, ürettiği projeleri hayatiyete geçiren, Erzurum’un kalkınmasını kendisine dert edinen milletvekili Ilıcalı, görevini bi hakkın yerine getirmiş bir isim. Bu gün Erzurum’da otomobillerin şarj ünitelerini yapacak fabrikadan söz ediyorsak, 2026 kış oyunlarına Erzurum’un adaylığından bahsediyorsak, bunlar için gece gündüz çalışan Mustafa Ilıcalı’ya borçluyuz. Erzurum Şeker Fabrikası’nın satılmasını kimse kendisine dert etmezken, konu ile ilgili STK’ları harekete geçiren meseleyi dert edinen tek vekil Mustafa Ilıcalı oldu. Mustafa Ilıcalı yeniden aday olursa Allah için hakkıdır.

İkinci isim İbrahim Aydemir, halkta ciddi karşılığı olan İbrahim Aydemir, Erzurum’da ulaşılabilinen yegane milletvekiliydi. Ona ulaşmak için Ankara’ya taşınmanıza da gerek yoktu. Vekillik sürecinin büyük bir bölümünü Erzurum’da geçirdi. Bire bir herkese temas etmeye çalıştı. İbrahim abiyi bir sanayide bir esnaf dükkanında gördük, bir Karayazı’nın dağ köyünde. Hiç boş durmadı. Sorunları yerinde tespit etti. Elinden geldiğince çözmeye çalıştı. Seçildiği günden beri ne heyecanını kaybetti, ne enerjisini. Komisyonlarda aldığı görevlerini ifa ederken Erzurum’u hiç unutmadı. Kendinden genç olanların İbrahim abisi, yaşlı olanlar için bizim İbrahim olmayı başaran Aydemir’i yine mecliste görmek isteyenlerin sayısı küçümsenmeyecek kadar fazla.

Üçüncü isim Profesör Doktor Kamil Aydın, Aydın muhalefet partisi milletvekilliği görevini layıkıyla yerine getirdi. Erzurum’un her meselesini mecliste gündeme getirdi. Bir çok defa soru önergeleri sundu. İttifak sürecinde, ve başkan sistemine geçişte önemli görevler üstlendi ve altından kalktı. Genel Başkan Devlet Bahçeli’de bunu görmüş olacak ki kendisini hak ettiği Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirdi. Tarzı, üslubu ve beyefendiliği kişiliğiyle Erzurum’u temsil noktasında en önemli isimlerden biri oldu. Bir genel başkan yardımcısının Erzurum milletvekili olması Erzurumluyu mutlu edecektir.

Gelelim başka kimler milletvekili olursa Erzurum adına iyi olacağına. İlk aklıma gelen isim ETÜ Rektörü Prof.Dr. Muammer Yaylalı. Muammer hoca herkesim tarafından sevilen bir isim. “Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz” derler ya bu söz adeta hoca için söylenmiş. ETÜ ile beraber kurulan bir çok üniversite henüz bir arpa boyu bile ilerleyememişken, Muammer hoca kurduğu sağlam temeller üzerinde kısa sürede ETܒyü parlattı. Bölgenin önemli üniversitelerinden, biri oldu. Hocanın attığı sağlam temeller üzerinde inanıyorum ki ETܒden sadece Türkiye değil Dünya bahsedecek. Muammer hoca ayrıca siyasete uzak bir isim de değil. Yaylalı ailesi siyasetin tam göbeğinde olmuş bir aile. Milli görüşçü kimliği, akademik altyapısıyla Muammer hocaya vekillik çok yakışır. Erzurum adına hayırlı bir isim olur.

Temsil noktasında Erzurum’da fark oluşturacak bir diğer isim ise Muammer Cindilli.  İş adamı Muammer Cindilli entelektüel birikimi ve şehrin önde gelen eşraflarından biri olarak, Erzurum’un hemen her sorununa vakıf biri. Erzurumluların bir bilen olarak herhangi bir iş yapmadan önce kendisine danıştıkları, fikir aldıkları düşüncelerine değer verilen bir kanaat önderi. Muammer Cindilli’de Erzurum’u mecliste temsil edebilecek ve adından çokça söz ettirebilecek bir isim.

Gelelim Vahit Bingöl ismine. Bingöl siyasi hayatı boyunca Erzurum’a ciddi kazanımlar sağlamış bir isim. Anavatan Partisi il başkanlığı döneminde, Erzurum’un hemen her ilçesinde hizmet noktasında imzası olan ve gecesi gündüzü Erzurum olan bir iş adamı. Siyasi anlamda son derece tecrübeli olan Bingöl’ün vekil olması halinde Erzurum’a ciddi kazanımları olacaktır.

Milletvekili olması halinde Erzurum’a katkı sağlayacak bir diğer isim de OSB Başkanı Zafer Ergüney, ticarette proje adamı olan Ergüney, özellikle enerji yatırımları anlamında rüştünü ispat etmiş bir isim. Ticaret Odası Başkan adaylığı döneminde ortaya koyduğu vizyon ve gerçekleştirmeyi düşündüğü projeleriyle şehirde fark yaratan Ergüney, milletvekili olması halinde Erzurum’a değer katacak bir isim.

Erzurum’daki duruşuyla, meselelere farklı bakabilen, ufku olan vizyon sahibi bir diğer isim Avukat Ersin Beyazoğlu. Beyazoğlu, Erzurum’un her sosyal meselesinde taşın altına elini koymuş bir isim. Halkta genel kabulü olan, üstlendiği bir çok davada Erzurum’un, Erzurumluların menfaatlerini korumaya çalışan mesleğinde başarılı, sosyal yaşamda öne çıkan bir isim. Avukat Ersin Beyazoğlu’nun yıpranmamış ismi, vizyonu, gençliği, dinamizmi hem Erzurum’a hem aday olacağı partiye çok şey katacaktır.

Erzurum’da yaptığı sosyal yardımlarla tanınan ve kimin ne derdi olsa rahatça kapısını çalabileceği bir diğer isim iş adamı Memet Aca. İnsanlara iletişimi son derece iyi olan Aca, özellikle Erzurum’un güney ilçelerinde yardımseverliği ile tanınıyor. Aca’da milletvekili olması halinde Erzurum’a ciddi katkılar sağlayacaktır.

Yaptığı iş sebebiyle Erzurum’da hemen herkesin tanıdığı, aile olarak şehirde genel kabulü olan başarılı iş adamı Ömer Düzgün’de vekil olması halinde şehre ivme kazandıracaktır. Doğu Anadolu PERDER başkanı Ömer Düzgün hadiselere profesyonel gözle bakabilen bir isim. Doğu Anadolu PERDER’i de kısa sürede Türkiye genelinde kabul gören ve hatırı sayılır bir sivil toplum kuruluşu haline getiren Düzgün, çekirdekten yetişen bir iş adamı. Erzurum’un hemen her sorununa vakıf ve ulaşılabilir bir isim. Düzgün’ün vekil olması şehre vizyon kazandırır.

Erzurum’un derdini kendine dert edinen ve uluslararası bir vizyona sahip olan Bekir Korkmaz’a da vekillik Allah için yakışır. 2011 Kış olimpiyatları döneminde taşın altında elini değil gövdesini koyan Bekir Korkmaz rüştünü yapabileceklerini ispat etmiş bir isim.  2026 Kış Olimpiyatlarına Erzurum’un adaylığı gündemdeyken bu süreçte işi bilen bir milletvekili olması, Erzurum’a ciddi fayda sağlayacaktır.

Yıllardır Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın yükünü sırtlamış götüren, Erzurumluların çok sevdiği, bir sıkıntıları olduğunda rahatça kapısını çalıp ulaşabildikleri bir diğer isim de Ticaret Odası Meclis Başkası Saim Özakalın. Ekip çalışmasını çok iyi başaran, insanları yönetme becerisine sahip olan iş adamı Saim Özakalın’ın özellikle Erzurum’un ekonomik anlamda kalkınması, ticari anlamda önünün açılması adına, edindiği tecrübeleriyle şehre ciddi katkılar sağlayacağını düşünüyorum.

Dürüstlüğüyle Erzurum’da hemen her kesimin inandığı, tanıdığı bir diğer isim ise Mustafa Kumbasar ismi. Kapısını çalan hiç kimseyi boş çevirmeyen, çeşitli sivil toplum örgütlerinde görev yapmış, Erzurum’u ve Erzurumluyu bilen tanıyan, şehrin sorunlarına hakim olan Mustafa Kumbasar’da benim milletvekili olarak görmek istediğim isimlerden biri.

Beyefendi kişiliği ve insani ilişkilerdeki başarısı onu ön plana çıkarıyor. Her kesimden seveni olan bir diğer isim de iş adamı Burhan Doğan. Burhan Doğan adeta şehrin Marko Paşası. Derdi olan onun kapısını çalar. Hepsiyle ilgilenir. Halk tarafından sevilen bir isim olan Doğan’ın milletvekili olması halinde mecliste en çok telefonu çalan isim olur. 

Erzurum Barosu’nda fark yaratan, ve hayattaki duruşundan asla taviz vermemiş bir isim olan Talat Göğebakan’da milletvekili olması halinde Erzurum için bir şans olur. Siyasi tecrübesi de olan Talat Göğebakan hukuki deneyimi ile Erzurum’a çok şey kazandırır. Erzurum’un hakkını mecliste belki de en güçlü savunacak isimlerden biri olur.

Erzurum’da ve Türkiye’nin bir çok kentinde yatırımları olan, Erzurum’daki bir çok işletmeden fazla adam çalıştıran, şehrin her sosyal meselesinin içinde olan bir diğer isimde Ertürk Çimen. Aynı zamanda ekonomist olan Çimen’in siyasi tecrübesi de bulunuyor. Hiç bitmeyen bir enerjiye sahip olan Çimen’in milletvekili olması halinde Erzurum’a ciddi kazanımlar sağlayacağına hiç kuşkum yok.

Bir dönem MHP il başkanlığı yapan başarılı iş adamı Ahmet Anatepe ismi de vekil olması halinde Erzurum adına bir kazanç olur. Esnaflıktan gelen iş adamı Anatepe, çizgisinden taviz vermemiş, milliyetçi duruşuyla her zaman öne çıkmış bir isim.

Gençliğinin verdiği enerji ile ve güler yüzlü yapısıyla ön plana çıkan bir diğer isim ise Gökhan Aslan. Aday olduğu parti kendisini altıncı sıraya koymasına rağmen, hiç durmadan çalışan, üslubu ve tarzı ile ön plana çıkan Gökhan Aslan’ın da heyecanıyla Erzurum’u temsil noktasında başarılı olacağını düşünüyorum.

Ona Erzurum’un bizzat kendisi desek yanlış olmaz. “Doğruları söyleyen gür sesiyle konuşur” O’da Erzurum’da gür sesiyle tanınan bir isim. Yılların iş adamı Yıldırım Altıntaş. Şehirde eşraf diyebileceğimiz birkaç isimden biri olan Yıldırım Altıntaş, hayattaki duruşuyla fark yaratan biri. Milletvekili olması halinde Erzurum’un hakkını savunurken, meclis salonunu inanın inim inim inletir.

 

 

Etiketler : seçim
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.