ASAYİŞ Düzenleme Tarihi : 05 Temmuz 2022 23:30 Haber Girişi : 05 Temmuz 2022 14:00

KURAN KURSU MÜDÜRÜ VE ÇALIŞANI TUTUKLANDI

KURAN KURSU MÜDÜRÜ VE ÇALIŞANI TUTUKLANDI
Diyanete bağlı Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu'nda tecavüz ve cinsel istismar davasından tutuklama çıktı. Sanık yakınları mağdur ailelere saldırdı. CHP İl başkanı Dülger ailelere sahip çıktı.
KURAN KURSU MÜDÜRÜ VE ÇALIŞANI TUTUKLANDI

Erzurum Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu'nda yedi çocuğun tecavüz ve cinsel istismara uğraması ile ilgili olarak, Kuran kursunun müdürü ve çalışanı bu gün hakim karşısına çıktı.

 

 

 

 

 

Kuran Kursu Müdürü N.K ile U.G hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 94/2-a maddeleri gereğince dava açılmıştı. Erzurum Cumhuriyet Savcılığı  Müdür N.K’nın çocuğa karşı işkence suçunu 13 mağdur çocuğa karşı işlediği iddiasıyla 104 yıldan 195 yıla kadar hapis cezası istedi. Yine kurumda temizlikçi olarak görev yapan U.G içinse, çocuğa işkence suçunu 12 mağdura karşı işlediğini iddia ederek, 96 yıldan 180 yıla kadar hapis cezası istedi.

 

 

 

 

Mahkeme heyeti sanıkların tutuklanmasına karar verdi. Kuran Kursu Müdürü N.K ile U.G tutuklanarak cezaevine konuldu.

 

 

 

 

Mahkeme sırasında sanık yakınları mağdur ailelere saldırdı. Mahkeme sonrası Adliye Binasındaki Baronun salonuna  sığınan mağdur aileleri, uzun süre burada bekledi. Adliye önünde bekleyen sanık yakınlarının yeniden saldırmasından korkan sanık yakınlarını adliye binasından, Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanı Suat Dülger çıkardı. Parti yönetiminden isimlerle birlikte Adliyeye giden Dülger, mağdurları alarak tek tek evlerine bıraktı.

 

 

 

 

Dülger, “ Zaten yürekleri yanan, çocuklarına yapılan muamele nedeniyle, psikolojileri alt üst olan bu ailelere saldıranları, korkutanları kınıyorum. Polis mahkeme sırasında ve sonrasında neden bu aileleri korumuyor, anlamak da mümkün değil. Hepsini tek tek evlerine bıraktık.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Murat carlos 05 Temmuz 2022 16:23

    Vay be dincileri dinsiz dedikleri parti yetkilileri kurtariyor,diğer dincilerin elinden,,