KURAN KURSU MÜDÜRÜ 195 YILLA YARGILANIYOR

Erzurum Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu'nda yedi çocuğun tecavüz ve cinsel istismara uğramasını üzülerek duyurmuştum. Bu olayı gündeme getirip, “ Erzurum’un İmajını” düşünseydik, bu olay fiili işleyen belletmen H.A. tutuklanması sonrasında ceza almasıyla kapatılacaktı.  

 

 

Düşünün ki Kuran kursunda çalışan, diğer görevlilere Diyanet kendi içinde yaptığı soruşturmada 8/1 maaş cezası verip, görevlerine iade bile etmişti.

 

 

 

 

Konunun takipçisi olacağımıza ailelere söz vermiştik.

 

Öyle de yaptık. Diyanetin soruşturmasının yeterli olmadığını yazıp çizdik. Bunun üzerine Erzurum valiliği yeniden soruşturma başlattı. Palandöken Müftüsü de dahil, göreve iade edilen çalışanları tekrar açığa aldı. Savcılıkta diğer çalışanlar için Diyanetten gelecek soruşturma iznini beklemeden resen soruşturmayı başlattı. Çocukların yeniden ifadeleri alındı.

 

 

 

 

Çocukların yaşadığı işkenceyi yeniden burada yazıp canınızı sıkmak istemiyorum. Daha önce neler yapıldığını yazmıştım.  Hepsi iddianamede yer buldu.

 

 

 

 

Sonuç olarak Savcılık, Kuran Kursu Müdürü N.K İLE U.G hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 94/2-a maddeleri gereğince dava açtı. Erzurum Cumhuriyet Savcılığı  Müdür N.K’nın çocuğa karşı işkence suçunu 13 mağdur çocuğa karşı işlediği iddiasıyla 104 yıldan 195 yıla kadar hapis cezası istedi. Yine kurumda temizlikçi olarak görev yapan U.G içinse, çocuğa işkence suçunu 12 mağdura karşı işlediğini iddia ederek, 96 yıldan 180 yıla kadar hapis cezası istedi.

 

 

 

 

Asıl haber tam da bu; Diyanet hangi araştırma sonucu, 8/1 maaş cezasıyla bu kişileri görevlerine iade etti. Yazılmasaydı, gündeme gelmeseydi, bu olayın üstü kapatılacak, sorumlular hakkında hiçbir işlem yapılmayacaktı. Savcılık tarafından 195 yıl hapsi istenen kurum müdürü “görevine” devam edecekti.  

 

 

 

 

Bakın savcılık faillerin bu suçu işlediklerine kani olarak bu davayı açtı. Şimdi Erzurum Müftüsü Şahin Yıldırım hala o koltukta rahat rahat oturabilecek misiniz merak ediyorum?  Erzurum siyaseti bu duruma göz yumacak mı onu da bekleyip göreceğiz.  

 

 

 

 

Bu arada konuyu gündemde tutmamıza ciddi katkılar sunan Gazeteciler, Mustafa Hoş’a, İsmail Saymaz’a, Levent Özeren’e, Halk Tv’ye, KRT’ye, TELE 1’e, Sözcü Gazetesi’ne, Birgün Gazetesine, Cumhuriyet Gazetesine, Erzurum’da destek veren Mehmet Şener’e, Orhan Bozkurt’a, Orhan Bakırcı’ya, Onur Sağsöz’e de ayrıca teşekkür ediyorum.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Sevgi ÇELİK 25 Mart 2022 23:48

    Size çok teşekkür ederim Takipçi olup haber yaptığınız için Diğerleri ne ceza aldı?