GÜNDEM Haber Girişi : 14 Nisan 2018 15:03

Kültür mirasımızı koruyoruz

Kültür mirasımızı koruyoruz
Palandöken Kayak Merkezi’ndeki Polat Renassaince Oteli’nde düzenlenen Sağlıklı Kentler Birliği Meclis Toplantısı’nda konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Şehir; hukuk, insan hakkı, komşuluk hakkı ve kul hakkı demektir"dedi.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan toplantıya Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, belediye başkanları, akademisyenler ve meclis üyeleri katıldı. Palandöken Kayak Merkezi’ndeki Polat Renassaince Oteli’nde düzenlenen Sağlıklı Kentler Birliği Meclis Toplantısı’nda konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Şehir; hukuk, insan hakkı, komşuluk hakkı ve kul hakkı demektir."dedi.

“SAĞLIKLI BİR ŞEHİR SAĞLIKLI BİR TOPLUM DEMEKTİR” 



Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Şehir; hukuk, insan hakkı, komşuluk hakkı ve kul hakkı demektir. Şehircilik; kentlerin belirli iktisadi, sosyal ve estetik planlara uygun olarak düzenlenmesini konu alan bir bilim dalıdır. Şehircilik yalnızca bir mimarlık faaliyetinden ibaret değildir. Şehirlerin fiziki planlamasının iktisadi ve sosyal ihtiyaçlarla birlikte düşünülmesi gerekir” dedi. “Türkiye’de son 16 yılda şehircilik alanında ciddi bir uyanış gerçekleşmektedir. Bu uyanışı yaşayan ve köklü bir medeniyete sahip olan Erzurum'un tarihi kaynak ve kimliğini koruma noktasında 4 yılda hayata geçen hamle yatırımlarla kentsel değişim ve dönüşümde önemli mesafeler kat ettik” diyen Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “Bizim tarih ve medeniyete dayalı şehircilik anlayışımızın temelinde ruhi mimarlık yatmaktadır. Binlerce yıllık köklerden gelen tarihin ve medeniyetin temsilcisi Dadaşlar diyarında, kent tarihinin gün yüzüne çıkması amacıyla büyük bir titizlikle yürütülen projelerimiz, medeniyetlere ev sahipliği yapan şehrimizin beton ve taşlar ardında kalan kültür mirasını ortaya çıkarmaktadır. Kadim şehrimizde hayata geçen projelerimizin özünde halkı, yöresi, çevresi, bölgesi ve Türkiye ile aynı değişim entegrasyonuna dahil olan bir Erzurum bulunmaktadır. Örnek mimari tasarımlarla “Korunan tarih dönüşen şehir” sloganıyla 4 yılda 2.5 milyar maliyetli toplam 491 projeyi hayata geçirdik. Bugün gelinen noktada değişim ve dönüşümü bütün hücrelerinde yaşayan ilimiz, gelişen kentler, kültür kentleri, yeşil kentler, sağlıklı kentler ve paylaşan kentler gibi farklı şehir akımları arasında yerini almaktadır. Bizim hizmet felsefemizin temelinde yeni bir medeniyet tasavvuru anlayışı bulunmaktadır. Bilinen bir medeniyet perspektifiyle sınırlı olmayan bu temel düşüncede, Türkiye'yi merkeze alarak bütün tarihi ve kültürel akımları sentezleme gayretindeyiz. Bizim medeniyet perspektifimiz, kadim ile özgünü, milli ile bölgeseli, geçmiş ve geleceği evrenselle birleştirmeyi esas alır. Erzurum’da ve bölgemizde kentlerin milli kimliğini yeniden kurmak adına model ve örnek projelere imza atmaktayız.” 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.