SİYASET Haber Girişi : 26 Eylül 2023 12:10

KÖRÜKLENEN MİLLİYETÇİLİK  ‘TÜRK TİPİ’ MİLLİYETÇİLİK DEĞİL!

KÖRÜKLENEN MİLLİYETÇİLİK  ‘TÜRK TİPİ’ MİLLİYETÇİLİK DEĞİL!
Hukuk adamı Avukat Ebubekir Elmalı'dan gündem oluşturacak çıkış, " Körüklenen milliyetçilik Türk Tipi Milliyetçilik değil !"

Tanınmış hukuk adamı, Avukat Ebubekir Elmalı, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Son günlerde gündemi meşgul eden özellikle mülteci sorunu üzerinden körüklenen milliyetçiliğin, “Türk Tipi” milliyetçilik olmadığını iddia etti.

 

 

 

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Avukat Ebubekir Elmalı, “ Bugünkü yükselen ‘kafatasçı’ milliyetçiğin, yükseliş taşları medya tarafından, seçimlerden hemen sonra atıldı. Cumhurbaşkanlığı sisteminin getirdiği, mecburen iki taraftan birini seçme zorunluluğuna direnenlerin oluşturduğu üçüncü cephenin yüzde beş oy alması, medya marifetiyle ‘milliyetçiliğin yükselmesi’ olarak yorumlandı.  Bu tespitin hatalı ve tehlikeli olduğunu o günde gündeme getirmiştim.

 

 

 

Zira Türk Milliyetçiliğinin unsurları kümülatif olarak, Bayrak, Vatan ve Ezan unsurlarından oluşuyor. Halı hazırda körüklenen milliyetçilik ‘Türk Tipi’ milliyetçilik değil.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.