SİYASET Haber Girişi : 24 Ağustos 2022 13:37

KIRTASİYE ÜRÜNLERİNDEN KDV ALMAYIN

KIRTASİYE ÜRÜNLERİNDEN KDV ALMAYIN
İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, AK Partiye çağrıda bulundu; " Kırtasiye ürünlerinden, İnternet ve bilgisayarlardan, okul servis araçlarının kullandığı akaryakıttan vergi almayın"

İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, Okul sezonunun başlamasıyla birlikte velilerin kara kara düşünmeye başladığını belirterek, “ Kırtasiye ürünlerinin fiyatları yüzde 150 ye varan oranda arttı. Hükumet vatandaşa bir iyilik yapmak istiyorsa kırtasiye ürünlerinden KDV almasın.” dedi.

 

 

 

 

AK Parti Hükümetinin 20 yıllık iktidarında eğitimde fırsat eşitliğini bir türlü sağlayamadığını belirten İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, Yüksek gelirli ailelerin çocuklarını özel okullara göndererek iyi bir eğitim almalarını sağladığını, düşük gelirli ailelerin çocuklarının  ise 40 kişilik sınıflarda devlet okullarında eğitim aldığını belirterek, “ Eğitimde fırsat eşitliği İYİ Parti iktidarının temel hedefi olacak.” dedi.

 

 

 

 

Okul sezonunun başlamasıyla birlikte ailelerin kara kara düşünmeye başladığını belirten Kırkpınar, “  Bir çocuğun, formasıydı, çantasıydı, kale, defteri, silgisi, kaynak kitabı en uygunundan 2 bin 500 TL’yi buluyor. Geçen yıla göre, kırtasiye ürünlerinin fiyatları yüzde 150 oranında arttı. AK Parti Genel Başkanı vatandaşa sürekli en az üç çocuk yapmasını salık veriyor. Üç çocuklu bir ailelin eğitim masrafı en az 7 bin 500 lira tutuyor. İyi bir eğitim almak temel insan haklarından biridir. Devlet vatandaşının bu hakkı kullanmasını sağlamak zorundadır. Gerekirse ücretsiz bir biçimde bu eğitim materyallerini dağıtmalıdır. Bunu başaramıyorlarsa en azından, Kırtasiye malzemelerinden vergi almayarak, dar gelirli ailelere destek olmak zorundadır.” dedi.

 

 

 

 

Günümüzde internet kullanımının da eğitimde önemine dikkat çeken Kırkpınar, “ Sadece defter, kalem, çanta değil artık internet kullanımı da eğitim vazgeçilmezlerinden biri.  İnternet kullanım ücretlerinde, Bilgisayar, Tablet  ücretlerinden de KDV alınmamalı.” dedi.

 

 

 

 

Okul servis ücretlerinin de akaryakıttaki yükseliş nedeniyle ailelerin belini büktüğünü belirten İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, “ Okul servislerinin ücretleri Benzin ve mazottaki artış nedeniyle yüzde 300 oranında artmış durumda. Dar gelirli vatandaşın bu rakamları ödemesi neredeyse imkansız. Okul Servis araçlarının kullandığı akaryakıttan da vergi alınmamalı. Bu yolla fiyat indirimi sağlanmalı. Sosyal devlet olmanın gereği budur. Eğitimde fırsat eşitliği bunu gerektirir. Yandaş müteahitlerinizin vergi borçlarını bir kalemde sıfırlıyorsunuz, bu ürünlerin vergilerini de sıfırlayın ne olur? ” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.