SİYASET Haber Girişi : 04 Ocak 2022 10:28

KIRKPINAR, ZAMLI MAAŞLAR VATANDAŞIN CEBİNE GİRMEDEN ERİDİ

KIRKPINAR, ZAMLI MAAŞLAR VATANDAŞIN CEBİNE GİRMEDEN ERİDİ
İYİ Parti İl Başkanı Melih Kırkpınar Çat ve Karayazı ilçelerinde bölge esnaf ve halkının sıkıntılarını dinledi.

İYİ Parti İl Başkanı Melih Kırkpınar Çat ve Karayazı ilçelerinde bölge esnaf ve halkının sıkıntılarını dinledi. Ziyaretler sonrası açıklama yapan Kırkpınar, “Para birimimizin değeri kalmamış tüm ürünlerde afaki zamlar yapılmıştır. İnsanlar evlerine götürecek ekmeği bulamazken birileri halen daha popülizm yaparak gün kurtarma siyaseti yapmakta." dedi. 

 

 

 

 

Esnaf sattığı malı yerine koyamıyor.

Esnafın, yıllardır sistematik bir iflasa sürüklendiğini iddia eden İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, " Bugün sattığı malı yarın tezgahına koyamayan esnafımız sermayeyi de tüketmiş durumda. Tüm esnaf vvtandaşlarımızın sorunu sürekli artan fiyatlar. Devlet teşvikleri yok denecek kadar az, hepsi kredi batağında. Bol keseden vaat dağıtan iktidar, söz konusu esnaf olunca ölü taklidi yapıyor. Bu durum böyle gitmez. Oluşturulacak yeni ve çözüm odaklı stratejilerle esnafımıza sahip çıkılmalı. Üç harfli marketler devasa mağazalarda iki ya da üç personel çalıştırırken, küçük esnafımız mütevazi dükkanların da bile bir kaç aileye geçim kaynağı oluyor. Yaklaşan tehlike işsizliğin kat be kat artacağının işaretidir." dedi. 

 

 

 

 

 

 

Enflasyona yenilmiş zamlar,  göz boyamadır.

Cumhurbaşkanı Erdoğgan'ın açıkladığı asgari ücret, memur ve işçi maaşları ile emekli maaşlarına yapılan zamlarla ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Kırkpnar, " Zamlı maaşlar hesaba yatmadan enflasyon karşısında erimiştir. Vatandaşımızın alım gücü düştü. Güven vermeyen enflasyon raporları baz alınarak yapılan bu zamlar, sadece ve sadece göz boyamadır. En küçük temel gıda maddesinde dahi yüzde yüz hatta ikiyüz artış olmuştur. Bu gerçeği gizlemeye çalışmak insanımızın aklıyla alay etmektir. Buradan yetkililere sesleniyorum, bu yaptığınız akla sığmayan yanlış ekonomik politikalar, yıllarca vatandaşın cebini yakacak. Dolaylı vergilerle  verdiğiniz zammı misliyle geri aldınız. Günü kurtarma ve koltuğu koruma endeksli yaptığınız her şeyin faturasını bizler ödüyoruz. Bu darboğazdan kurtulmamızın tek yolu erken seçimdir. İYİ Partimizin iktidarında bu sorunlar çözülecek ve istikrarlı bir ülke olduğumuz tüm dünyaya ispat edilecektir. Aziz milletimizden temennim bu yapılanların hesabını sandıkta sormasıdır.” dedi.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.