SİYASET Haber Girişi : 29 Aralık 2021 09:55

KIRKPINAR YAĞAN' DA GENÇLERLE BULUŞTU

KIRKPINAR YAĞAN' DA GENÇLERLE BULUŞTU
İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar Yağan'da esnafı ziyaret etti, gençlerle buluştu.

İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, Pasinler İlçe Başkanı Selçuk Babagil, Yağan'da esnaf ziyaret yaptılar, gençlerle bir araya gelerek sohbet ettiler. 

 

 

 

Esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Kırkpınar, yüzü gülen esnafın olmadığına dikkat çekerek, " Ekonomimiz çok iyi, büyüyoruz, gelişiyoruz, refah seviyesi artıyor diyerler, sahaya inmiyor. Hariçten gazel okuyorlar. Gelsinler Yağan'da esnafa sorsunlar. Kimse işinden memnun değil. Enflasyon altında eziliyorlar. Sattıkları malı aynı fiyatıyla yerine koyamıyorlar." dedi. 

 

 

 

 

 

Yağan'da bir kahvehanede gençlerle bir araya gelen Kırkpınar, onların taleplerini dinledi. Kırkpınar, " Gençlerimiz işsizlikten yakınıyor. Köyünde, Mahallesinde mutlu değil. Babasının yaptığı, çiftçiliği, besiciliği yapmak istemiyor. Bölgede artık ne kadar eğitim alabilirse o kadarını alıp, büyükşehire göçü tercih ediyorlar. Köylerimiz boşalıyor. Bu son derece tehlikeli bir durum. Erzurum'da büyük tarım ve hayvancılık şirketleri yok. Üretim köylerdeki ailelerin yaptığı besicilik ve tarımla sınırlı. Ne acıdır ki bir kaç seneye bu işletmelerde kapanır. Çünkü gençler bu işi sürdürmek istemiyorlar." dedi...

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.