SİYASET Haber Girişi : 24 Ağustos 2021 00:29

Kırkpınar: Vatandaş ekonomik refah istiyor...

Kırkpınar: Vatandaş ekonomik refah istiyor...
İYİ Parti İl Başkanı Melih Kırkpınar gündeme dair açıklamalarda bulundu.

ERZURUMEKSPRES - İYİ Parti İl Başkanı Melih Kırkpınar gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kırkpınar, “Geçtiğimiz günlerde sağanak yağışlar sonucu şehir alt yapısındaki eksiklikler ortaya çıktı.  Alt geçitlerde oluşan gölleri hepimiz gördük. Şehrin sorunlarına köklü çözümler bulmak şart. Göz boyamak için yapılan işler hizmet olmuyor.  Şehrin sorunlarını; övüne övüne bitiremedikleri sözümona hizmetlerle değil, fizibilitesi yapılmış projelerle daha az maliyetli bir şekilde çözmek daha doğru olacaktır” dedi.

 

Kırkpınar şunları söyledi;

 

Bizden görüp dolaşmaya başladılar.
“İktidar partileri, bizden esinlenmiş olacak ki ilçe ilçe gezmeye başladılar. Her ne hikmetse gittikleri her yer güllük gülistanlık gibi bir hava estiriyorlar. Elbette gerçek bu değil. Önceden belirlenmiş yerlere gidip fotoğraf çektirmek hizmet değildir. Bizler gittiğimiz her yerde, siyasi görüşü ne olursa olsun her kapıyı çalıyor herkesin derdine ses oluyoruz. Ellerinde olan medya gücü gerçekleri gizlemeye yetmiyor. Nitekim bazı vekillerin gittikleri yerlerde tartışma boyutuna varan tepkiler sonucu ziyaretlerini yarıda kesip bölgeyi terk ettiklerini de biliyoruz. Algı politikaları artık çıkmaz bir sokağa gelmiştir. İnsanımız artık şikâyetlerini sabırla dinleyip, onlara yardımcı olan siyasileri istiyor. İnsanımız huzur istiyor, insanımız ekonomik refah istiyor.” 

Üç Harfliler yerel esnafın korkulu rüyası. 
Bir taraftan on binlerce market sahibi bir azınlık, diğer tarafta siftah açamayan esnaf. Yüzlerce metre kare alanda, iki ya da üç personel çalıştırıp istihdama bile çok az faydası olan bu marketler ve AVM’ler her şeyi satıyorlar. Sermaye ve reklam gücü yüksek bu büyük şirketlerle, alım ve satım gücü düşmüş esnafımız nasıl mücadele edecek? Küçük bir dükkânda bile çok sayıda insana ekmek kapısı olan bu esnaflarımıza destek çıkmazsak, işsizlik çok daha fazla artacaktır. Buna bağlı olarak da açlık sınırı altında kalıp her geçen gün sayısı artan yoksul nüfus oranı çok daha büyüyecektir. Buradan iktidara sesleniyorum; bu politikaları gözden geçirip yerel ve küçük esnafın sesini duyun artık.”

Muhalefetmiş gibi şikâyet ediyorlar.
“Nimetler konusunda taviz vermeyen iktidar partileri, yanlış politikalarının sonucu ortaya çıkan tabloların sebebi muhalefetmiş gibi şikâyetçi olmaktan geri kalmıyorlar. Gittikleri yerlerde konuştukları tek şey ise muhalefet. Çünkü bunca yıllık kötü yönetimin sonucu ortaya çıkan bu vahim tabloya bir suçlu bulmaları lazım. Çünkü hizmet edemiyorlar. Çünkü ekonomi kötü. Çünkü şehrimizin hiçbir derdine merhem olamadılar. Ellerinde övünerek anlatacakları doneler olmadığı için işin kolayına kaçıp anca muhalefeti şikâyet ediyorlar. Bir zamanların tarım ve hayvancılık şehri olan Erzurum’umuz da tarım ve hayvancılık bitmişse sebebi iktidardır. Bugün; şehrimiz dâhil ülkenin her bir yanında esnaf kan ağlıyorsa bunun sebebi de iktidardır. Bugün şehrimizde hayvancılık bitmişse sebebi iktidardır. Bugün insanlarımız mutsuz, gençlerimiz işsizse bunun sebebi de iktidardır. Erzurum’da İki yüz bin icra dosyası varsa bunun sebebi de iktidardır. Kendileri iktidar olduklarını her şeyin yönetiminin ellerinde olduğunu unutmuş olsa da, her seferinde hatırlatacağız. Onlara  tavsiyem şikâyet etmeye harcayacakları enerjiyi, vatandaşa hizmet için harcamalarıdır. O zaman daha inandırıcı ve daha başarılı olacaklardır.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.