GÜNDEM Haber Girişi : 22 Temmuz 2021 13:14

Kırkpınar: Tarihin ve talihin yeniden yazıldığı gün

Kırkpınar: Tarihin ve talihin yeniden yazıldığı gün
İyi Parti İl Başkanı Melih Kırkpınar, 23 Temmuz münasebeti ile bir mesaj yayınladı. Kırkpınar, '' 23 Temmuz, her tarafı işgal edilmiş güzel vatanımızın, direniş ateşinin yakıldığı gündür''dedi.

ERZURUMEKSPRES - İyi Parti İl Başkanı Melih Kırkpınar, 23 Temmuz münasebeti ile bir mesaj yayınladı. Kırkpınar, '' 23 Temmuz, her tarafı işgal edilmiş güzel vatanımızın, direniş ateşinin yakıldığı gündür''dedi. 

 

Kırkpınar, mesajında şunları söyledi;

 

İşgal altındaki 5 doğu ilimizden, 62 delege ile başlayan ve 2 hafta süren Erzurum Kongresi'nde; Trabzon, Erzurum, Sivas, Bitlis ve Van'dan katılan vatanseverler, kongre başkanı olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü seçmiştir. Manda ve himaye reddedilmiş, Mondros Ateşkes Mütarekesi'nin imzalandığı an, "Vatan Bir Bütündür Parçalanamaz" denilerek tüm dünyaya meydan okunmuştur. O güne kadar tartışılan tüm yönetim biçimleri yok sayılmış, aziz Milletimizin vatan müdafaası başlamıştır. Gözlerini vatanımıza çeviren aç gözlü işgal güçleri paniğe kapılmıştır. Vatanımızın tarih ve talihlinin değişmesi bu  kongre ile başlamıştır.”

23 Temmuz yeniden diriliştir!

Batı Anadolu'da mücadele eden Kuvâ-i Milliye, Erzurum Kongresi ile moral bulmuş, düşman kuvvetlerine ağır darbeler vermiştir. Tüm umutların bittiği yerde, kadim şehrimizde başlayan bu mücadele; bir milletin yeniden dirilişidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu dirilişin önderi ve umudu olmuştur.”

Atatürk Düşmanlığı Vatan Hainliğidir!

Son dönemlerde oluşan; Atatürk karşıtı sözler ve boş lakırdılar, ibadethanelerimize kadar yansımıştır. Dinimiz olan İslam; herhangi birinin arkasından konuşmayı dahi yasaklamışken, vatanımızın ve diyanetin kurucusu Gazi Paşamıza, dinen ve vicdanen kabul edilmeyecek sözler söylenmekte. Toplumun sinir uçlarına dokunan bu zihniyeti esefle kınıyor ve Allah'a havale ediyorum. Atatürk'e düşman olan Vatana hain olur. Hayatını aziz milletimizin, istiklal ve istikbal mücadelesine adamış Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve saygıyla anıyor, aziz milletimizin o günleri bir daha yaşamamasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.