SİYASET Haber Girişi : 19 Ocak 2023 09:27

KIRKPINAR ŞENKAYA’DA VATANDAŞA BİR DOKUNDU BİN AH İŞİTTİ

KIRKPINAR ŞENKAYA’DA VATANDAŞA BİR DOKUNDU BİN AH İŞİTTİ
​​​​​​​İYİ Parti Erzurum Milletvekili aday adayı  Melih Kırkpınar, İl Başkanlığı döneminde sürdürdüğü ilçe gezilerine ara vermeden devam ediyor.  
KIRKPINAR ŞENKAYA’DA VATANDAŞA BİR DOKUNDU BİN AH İŞİTTİ

İYİ Parti Erzurum Milletvekili aday adayı  Melih Kırkpınar, İl Başkanlığı döneminde sürdürdüğü ilçe gezilerine ara vermeden devam ediyor.  Kırkpınar Karayazı, Köprüköy, Pasinler, Narman ve Oltu’dan sonra Şenkaya ilçesini ziyaret etti.

 

 

 

İYİ Parti Şenkaya İlçe Başkanı Ergün İğrek ile birlikte esnaf ve bölge halkının sıkıntılarını dinleyen Kırkpınar, vatandaşa bir dokundu bin ah işitti. Çocuklarını okutmanın bile artık imkânsız hale geldiğini söyleyen bir vatandaş, “ 30 yıllık esnafım. Doğma büyüme Şenkaya'da yaşıyorum ve döner ustasıyım. İki yıldır işler berbat. Dükkânımı sürekli olarak açamıyorum. Ayda bir iki kere anca açabiliyorum. Müşteri yok, iş yok, insanların alım gücü bitti. Her şey bitti. Bizim bu bölge hayvancılık ve tarım bölgesi ama bunlar da bitti.

 

Çocuklarımızı okutamaz hale geldik.

 

Yıllardır döner satışı yapıyorum ama üç beş senedir böyle bir zulüm görülmemiştir. Haftada bir gün dükkân açıyoruz. Bazı haftalar da hiç açamıyoruz çünkü satamıyoruz. Vergiler, kira ve diğer maliyetler her gün artarak çoğalıyor. Dün aldığımızı bugün aynı fiyatla almak mümkün değil. Bizde mecburen fiyat arttırıyoruz ama bu sefer de müşteri azalıyor. Halkın cebinde ne kaldı ki gelip bir yemek yesin? Valla biz kendimizi unuttuk. Bundan sonrakilere de Allah yardım etsin. Önceden yaptığımız ufak tefek birikimler vardı onları tüketiyoruz. O bitince ne yapacağız hiç bilmiyorum. Çocuklarımızı bile okutamayacak duruma geldik. Bu bölgede bu gidişle kimse de çocuklarını okutamaz.” şeklinde konuştu.

 

Büyükbaş hayvanlarımı yok parasına sattım

 

Ardından konuşan başka bir vatandaş ise, yıllardır hayvancılık yaptığını ama son yıllarda artan maliyetler ile birlikte tüm hayvanlarını satmak zorunda kaldığını söyledi. Vatandaş, “ Hayvancılık bitti artık. Bir çuval yem 400 lira olmuş. Geçen yıl 67 tane hayvanımı sattım hem de yok parasına. Mecburen satmak zorunda kaldım. Çocuklarım evde aç mı kalacaktı? Bugün, bir kilo peynir 200 lira olmuş. Ne yiyip ne içeceğiz de hayvanlarımıza da bakabilelim. Veteriner parası, ilaç parası, yem parası artık bunlara güç yetmez duruma geldi.” dedi.

 

İYİ Partili Kırkpınar, “İktidar partisi manipülatif söylemlerle kötü gidişatı örtmeye çalışıyor.”

 

Yaptığı ziyaretler sırasında gözlemlerini değerlendiren Kırkpınar, bölge de özellikle tarım ve hayvancılığın bittiğini iddia ederek şunları söyledi, “İYİ Parti olarak uzun zamandır saha çalışmaları yaparak halkı dinliyoruz. Her görüşten, her kesimden vatandaşlarımızla diyalog içindeyiz. Gittiğimiz her yerde görüyoruz ki tarım ve hayvancılık bitmiş durumda. Girdi maliyetlerinin artması sebebiyle, çiftçi araziyi ekemiyor, hayvancılık işi ile uğraşanlar anaç hayvanları dahi satar hale gelmiş bulunuyor. Bundan daha kötü ne olabilir ki?

 

Her alanda olduğu gibi bu alanda da gelinen bu içler acısı durumun sorumlusu, yanlış politikaların mimarı olan iktidar partisidir. Halen, vatandaşı düşünmek ve çözüm üretmek yerine, manipülatif söylemlerle kötü gidişatı örtmeye çalışıyorlar. Sürekli olarak muhalefet partilerine laf söyleyerek bir çözüm bulamayacaklarını da görmüyorlar. İlk seçimde sandıklar açılır açılmaz halkımızın onlara gerekli cevabı vereceğini kendileri de biliyor. Bizim sözümüz sözdür!.  İktidara geldiğimiz ilk günden itibaren bu sorunların çözümü için çalışmalara başlayacağız. Tüm bunları kötü gidişatı halkımızla birlikte çözmemize az kaldı!”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.