GÜNDEM Haber Girişi : 29 Ekim 2022 15:17

Kırkpınar, Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet

Kırkpınar, Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet
İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, Cumhuriyetin 99. Yılı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Tarihimize altın harflerle yazılan Cumhuriyet’in ilanının 99. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla karşıladıklarını vurgulayan Kırkpınar, “Aziz Milletimizin büyük fedakârlıklarla verdiği kurtuluş mücadelesi, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetimizin ilanıyla taçlandı. Bu anlamlı gün, aynı zamanda bağımsızlığımızın ve hürriyetimizin de ilanı anlamına gelmektedir.” dedi.

 

 

 

 

“Mustafa Kemal Atatürk’ün dâhiyane zekâsı ile kurduğu ve bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin 99. yaşını kutlamanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Kurtuluş mücadelemizin cesaret ve kahramanlıklarla dolu zaferi ve bağımsızlıkla taçlanan ihtişamı tüm Dünya halklarına örnek olmuştur. Milletimizin vatanını korumak için yazdığı bu destan, sonsuza dek tarih kitaplarında yerini bulmuştur.

 

 

 

Milli mücadelemizde canıyla, kanıyla gözünü kırpmadan vatan uğruna kendini feda etmiş bir neslin torunlarıyız. Bir milletin varoluş mücadelesinin ödülüdür Cumhuriyet. İşgal altında, vatanı parçalara bölünmüş, özgürlüğüne kast edilmiş bir milletin destanıdır Cumhuriyet.

 

 

 

Manda ve Himayeci zihniyetin egemen olmasına müsaade etmeyeceğiz. 

 

 

 

Açıklamasının devamında, Cumhuriyetin ve milli birlik ve beraberliğin önemine değinen Kırkpınar şunları söyledi, “Bağımsızlığı şiar edinmiş milletimiz, birlik ve beraberlik ruhuyla dün olduğu gibi bugün de yarın da vatanını korumak için mücadeleye hazırdır. Cumhuriyet ruhunu anlamamış, o uğurda verilen mücadeleleri kavramamış zihinlerin bu günü anlaması mümkün değildir. Bizler bu karanlık, bu manda ve himayeci zihniyetin egemen olmasına asla müsaade etmeyeceğiz.

 

Her karışı atalarımızın canı ve kanıyla kazanılmış güzel vatanımızın, ‘Muasır Medeniyetler’ seviyesine çıkması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu derin duygu ve düşünceler içinde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet, şükran ve minnetle anıyor, kadim şehrimiz Erzurum başta olmak üzere tüm milletimizin Cumhuriyet bayramını kutluyorum.

 

Unutulmasın ki, yeri asla doldurulamaz Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, "Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır! 

 

 

Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet." 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.