KIRKPINAR İLÇE GEZİLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar ve yönetimi, iki gün boyunca  Tekman'da ziyaretler gerçekleştirdi.

 

 

 

 

Esnaf gezisi yapan İYİ Parti İl Başkanı Melih Kırkpınar, " Esnafımızın artık dayanacak gücü kalmamış, hem insanların alım gücünün düşmesi, hem salgın koşulları,  esnafı bitme noktasına getirmiş durumda. Esnafımız sattığı malı yerine koyamıyor. Geçim sıkıntısı çekiyor. Bir çoğu iş yerini kapatmak durumunda kalmış. Şehre göç edip, geçimlerini sağlamak için iş bulma gayretindeler. Artık vatandaşın ne dayanacak gücü ne de sabrı kalmış. Umudu yapılacak seçim olmuş. Vatandaş bir an önce erken seçim yapılmasını istiyor." dedi... 

 

 

 

 

 

 

 

Gittiği Tekman'da köy ziyaretleri de yapan Başkan Kırkpınar, çiftçi ve besicilerle de bir araya geldi.

 

 

 

 

 

 

Girdi maliyetlerinin ciddi anlamda arttığına dikkat çeken İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, " Geçmişte bu mevsimde özellikle bu bölgede dağ taş hem küçükbaş, hem büyükbaş hayvanlarla dolu olurdu. Bir de şimdi bakın, her yer boş. Köylerimiz boşalmış durumda, Köylerde 10 hane yaşıyorsa mutlu oluyorsunuz. Kuraklık çiftçinin belini bükmüş. Hem hayvancılık, hem tarım anlamında üretim Tekman'da bitme noktasında. Bir kaç küçük aile işletmesi dışında üretim yapılmıyor." dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Tarım politikalarının en az milli savunma politikaları kadar önemli olduğuna vurgu yapan Kırkpınar, uygulanan tarım politikaların yetersiz olduğunu iddia etti. Kırkpınar, " Bakanlık bir çok teşvik veriyor, ancak bu teşvikler gerçek üreticiye ulaşıyor mu o na bakmak lazım. Yandaşı, candaşı kayıran teşviklerle ne tarımı he hayvancılığı arzu edilen seviyelere çıkaramazsınız. Bakın en basitinden, bu yılın kurak geçeceği biliniyordu, İstanbul'a Katirilyonlarca lira harcayıp, Kanal İstanbul'u yapacağınıza, Ekim yapılan yerlerde damla sulama sistemleri yapsaydınız, ekonomiye girdisi daha fazla olurdu. Bu gün gıda ürünlerindeki fiyat artışının en önemli sebibi, üritimin durma noktasına gelmesi, temel tüketim maddelerinin neredeyse tamamının ithal ediliyor olmasına bağlı. Yiyecek aşınızında dışa bağımlıysanız,   kendi üretiminizi yapamıyorsanız, ne kadar silah üretirseniz üretin, güçlü olamazsınız." dedi. 

 

 

 

  • 5 / 1 KIRKPINAR İLÇE GEZİLERİNİ SÜRDÜRÜYOR 0

  • 5 / 2 KIRKPINAR İLÇE GEZİLERİNİ SÜRDÜRÜYOR 1

  • 5 / 3 KIRKPINAR İLÇE GEZİLERİNİ SÜRDÜRÜYOR 2

  • 5 / 4 KIRKPINAR İLÇE GEZİLERİNİ SÜRDÜRÜYOR 3

  • 5 / 5 KIRKPINAR İLÇE GEZİLERİNİ SÜRDÜRÜYOR 4

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
bayar yarıyılı