GÜNDEM Haber Girişi : 05 Şubat 2022 12:23

KIRKPINAR, ERZURUM MÜFTÜSÜNÜ İSTİFAYA DAVET ETTİ

KIRKPINAR, ERZURUM MÜFTÜSÜNÜ İSTİFAYA DAVET ETTİ
Diyanete bağlı Erzurum Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu'ndaki yaşı küçük 7 erkek çocuğuna tecavüz ve cinsel tacizde bulunulmasına sert tepki gösteren İYİ Parti İl Başkanı Melih Kırkpınar, " İl Müftüsü derhal istifa etmeli." dedi.

Erzurum da, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kuran kursundaki Erkek çocukların cinsel istismar, işkence ve tacize uğradığı olay ile ilgili, iddia namedeki çocukların ifadesi herkesin kanını dondurdu. Konu ile ilgili bir açıklama Yapan İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, “Başıboşluğun her yeri sardığı bu sistemde maalesef çocuklarımızı din eğitimi alması için emanet ettiğimiz yerlerde bu kötülükler ve ahlaksızlıklardan nasibini almıştır." dedi. 

 

 

 

 

Kırkpınar açıklamasında şunları söyledi; "  Bütçesinin büyüklüğünden başka hiçbir fayda sağlamayan,  Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı bu kursta, insan demeye imtina edeceğim bu yaratık, çocuklarımıza defalarca tecavüz, taciz ve işkence etmiştir. Olayı araştırmak ve kamuoyunu bilgilendirmek yerine, İl Müftüsü dahil tüm yetkililer, olanları gizlemeye çalışmıştır. Vicdanlarımızda derin yaralar açan bu aşağılık olay ve yetkililerin duyarsızlığı tüm ülkeyi derinden üzmüştür.

 

 

 

Olay; adli mercilere, medyaya yansımış ve tüm ülkede konuşuluyorken, şehrin müftüsü Ankara'da 1001 hatim okumaları için Cumhurbaşkanını şehrimize davet etmeye uğraşıyor. Bizler de buradan Sayın Cumhurbaşkanımızı, şahsı görevden almaya davet ediyoruz. Bu sorumsuz şahsın derhal görevinden alınması  elzem bir hal almıştır. Sanmayın ki İYİ Parti bu olayları takip etmiyor. Bizler; bireysel ve aşağılık eylemlerde bulunan bu gibi yaratıklar yüzünden inancımızın zarar görmemesi için hassasiyet gösterip, olayları çeşitli yollarla yetkili mercilere iletiyoruz ve iletmeye devam edeceğiz.

 

 

 

İl Müftüsü bilsin ki, Güzelova'da yaşanan tüm olanlardan haberimiz var ve takipçisiyiz. Bu müftüyü kim koruyorsa yaptığı yanlıştan dönmeli ve gereğini yapmalıdır. Buradan Erzurum Valisi, bütün parti il başkanları, milletvekilleri ve vicdan sahibi herkese sesleniyorum. Başta müftü olmak üzere bu olayı gizlemeye çalışan, bu olayda sorumsuzluk gösteren herkes derhal görevden alınmalıdır. Aksi halde, toplumsal değerlerimizi yaralayan bu ahlaksız olay, vicdanlarda iyileşmesi imkânsız yaralar açtığı gibi bir de sorumluların cezasız kalması halkın etik değerlere güvenini kıracaktır. Bu şehir ve bu ülke sahipsiz değildir. Hele hele çocuklarımız en hassas noktamızdır. İYİ Parti olarak bunların üstüne gideceğimizden kimse şüphe etmesin.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.